3 - 2

SC Everstein VR1

5e klasse 853

21 september 2019 11:45

Na de afgelopen 3 bekerwedstrijden, waarin er respectievelijk werd gelijkgespeeld 1-1, gewonnen 8-5 en nipt verloren met 1-0, moesten we nu voor het echte werk optreden.

In onze laatste bekerwedstrijd raakten Larissa en Geneviève geblesseerd. Larissa heeft toen haar knie verdraaid en er zit zoveel vocht in dat de arts nog geen diagnose kan stellen. En Geneviève heeft haar teen gebroken. Hierdoor zullen wij ze de komende weken helaas moeten missen. We wensen Larissa en Geneviève heel veel sterkte en hopen dat ze weer snel mee kunnen doen.

Tevens is onze vaste kracht achterin, Yvonne Augustijn, voor een half jaar op stage in het buitenland.

De 1e competitiewedstrijd uit tegen Everstein kunnen we wel direct als topper beschouwen, omdat wij en Everstein vorig jaar gedegradeerd zijn en we elke wedstrijd aan elkaar gewaagd zijn. Everstein zal overigens voor de 1e plaats gaan dit jaar. Wat Everstein nog niet wist, maar nu wel, is dat wij ook voor de 1e plaats gaan. Of ons dat daadwerkelijk gaat lukken, moet nog blijken en is mede afhankelijk van blessures komend seizoen.

Gezien de blessures krijgen we deze wedstrijd hulp van Eva van Straten uit de MO17. Eva heeft vorig seizoen vaker met ons meegedaan, ligt goed in de groep en weet wat ze moet doen.

Voor de wedstrijd heeft de trainer aangegeven waar Everstein met name sterk is en waar we allemaal op moeten letten. We spreken af dat we voor de opbouw gaan en georganiseerd voetballen. De opstelling en taken zijn duidelijk en we komen hier voor 1 ding en dat is winnen!

De wedstrijd gaat zoals verwacht over en weer en zoals altijd, aan elkaar gewaagd. Toch is het LRC die domineert en de wedstrijd controleert. We komen regelmatig voor het doel van Everstein. Na circa 20 minuten komt de bal in een scrimmage voor de voeten van Annemarie, die de bal over de keeper hoog in het doel weet te plaatsen, 0-1.

Everstein schrikt wakker en gaat na de aftrap direct op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging van LRC staat goed, maar kan de druk even niet meer aan en Everstein komt circa 5 minuten na de 0-1 op 1-1.

LRC pakt de draad na de aftrap gelijk weer op. Annemarie wordt voor Eva gewisseld. Eva zit goed in de wedstrijd en houdt samen met Jelijn en onze middenvelders de verdediging van Everstein bezig. Het duurt niet lang, voordat de bal weer in een scrimmage voor de voeten van Jelijn komt, die de bal zo het doel inwerkt, 1-2.

Dit is het moment dat we allemaal weten, dat we uit kunnen lopen en dat doen we, want net voor rust breekt Eva op snelheid door de verdediging en knalt de bal netjes langs de keeper het doel in, 1-3.

In de rust geeft de trainer aan, dat we goed bezig zijn en dat we een aantal zaken, waar we de afgelopen tijd op getraind hebben, regelmatig goed uitgevoerd worden, maar dat we wel op de aanvallen van Everstein moeten letten, want de 2e helft zullen ze direct gas gaan geven. Onze middenvelders moeten proberen het spel te blijven controleren.

De 2e helft wordt een stuk lastiger en met name doordat Everstein zoals verwacht vol voor de aanval gaat, maar ook verdedigend staan ze een stuk beter. Everstein weet nog wel de 2-3 te maken, maar verder dan dat komen ze niet. De 2e helft was een zwaar bevochten strijd, waarin LRC het zichzelf soms iets te moeilijk gemaakt heeft, door niet meer georganiseerd te voetballen en niet alle taken meer juist uitgevoerd werden.

Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar we kunnen trots zijn op dit resultaat!