Zaterdag hadden de dames hun 1e thuiswedstrijd van het seizoen. Dit heeft te maken, dat er op dit moment nog maar 2 velden bespeelbaar zijn, waardoor de dames een aantal keren uit moesten voetballen. Een uitdaging voor LRC om de last zoveel mogelijk over alle teams te verdelen.

ASV Arkel is te gast en in de wandelgangen hebben we al gehoord, dat het een fysieke ploeg is.

We krijgen vandaag hulp uit de MO17 en MO19, omdat er nog een aantal geblesseerd zijn en een aantal voor studie of voor vakantie in het buitenland zitten.

Wij beschikken vandaag over speelsters met behoorlijk wat voetballende kwaliteiten. De opdracht is dus, om Arkel gewoon helemaal weg te tikken en zo veel mogelijk duels te vermijden.

De 1e helft beginnen we direct sterk en geven we al snel een speldenprik aan Arkel. Een buitenspel doelpunt wordt afgekeurd. De opdracht wordt goed uitgevoerd, want de bal gaat in hoog tempo rond en we spelen voortdurend op de helft van Arkel, aanval na aanval. Op elke positie wordt er door Arkel geduwd en getrokken, waarbij de scheidsrechter veel toelaat. Ondanks het vele fysieke gesputter van Arkel, komen we na 5 minuten voetballen al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Eva. Arkel is van slag en weet niet wat ze overkomt, want in de 13e minuut maakt Jelijn de 2-0, in de 17e minuut Jamilla de 3-0 na een assist van Danisha en in de 23e minuut maakt Lisa nog de 4-0, wederom na een assist van Danisha.  Er volgen nog een aantal kansen, maar desondanks gaan we met een 4-0 voorsprong de rust in.

In de rust geven we aan, dat we ons tactiek aan moeten houden, dus veel en in hoog tempo de bal rondspelen en vooral niet teveel en te lang dribbelen, om te voorkomen dat je door een Arkelse omver geduwd of gelopen wordt.

Na rust wordt het helaas een rommelige wedstrijd, waarbij we ons teveel in het spel van Arkel mee laten nemen. We krijgen nog voldoende kansen, maar steeds staat de keeper, paal of lat in de weg. Nikki raakt in deze wedstrijd geblesseerd, doordat ze door een Arkelse in de rug geduwd werd en hard op haar rug terecht kwam. We wensen Nikki bij deze heel veel sterkte en hopen dat ze weer gauw kan voetballen.

We komen niet verder dan de 4-0, maar als het een beetje mee zat, had het minimaal 10-0 kunnen zijn.

De 2e overwinning is binnen en we staan met een wedstrijd minder op de 2e plek in de competitie.

Bij deze bedanken we de hulptroepen uit de MO17 en MO19.