53'
Assist: Thirza Bons

3e klasse 4

6 mei 2019 19:00

Na de laatste winstpartij tegen Leerdam Sport heeft de MO13 2 weken rust gehad. Er waren voor de meiden geen wedstrijden gepland. De eerstvolgende competitiewedstrijd stond  maandagavond 6 mei op de agenda. Dit is een thuis wedstrijd tegen TEC.
TEC staat met 8 punten uit 6 wedstrijden net onder LRC op de ranglijst. LRC heeft 9 punten uit 7 wedstrijden. Voor de meiden uit Leerdam is het mooi als ze deze wedstrijd kunnen winnen zodat men voorlopig boven TEC blijven staan.

Omstreeks 18.15 uur verzamelen de meiden zich in kleedkamer 10, dit blijkt voor de meiden de kleedkamer te zijn in de avondwedstrijden.Met uitzondering van Benthe zijn we compleet. Zoë heeft aangeboden te willen meevoetballen en zo neemt Zoë plaats in de kleedkamer. Nadat de meiden zijn omgekleed spreken de coaches Benjamin en Jano de meiden toe dat men voorin moet blijven bewegen en elkaar moeten gaan opzoeken. Voor de verdedigers geldt dat men het veld een beetje breed moeten houden en de ballen via de zijkanten moeten spelen.

Net na half zeven verlaten de meiden de kleedkamer en gaan richting het kunstgras van veld 2A. Daar begint men met het warmlopen en de gebruikelijke bal aannames. Op dat moment begint het te regenen en men hoopt dat het zo stopt, dit zou zonde zijn van toch wel een mooie dag.

Inmiddels zijn de tegenstanders ook gearriveerd en zijn aan de andere kant van het veld bezig met hun warming-up.

Net voor zeven uur is de scheidsrechter op het veld en roept de aanvoerders bij elkaar, voor LRC is Julia de aanvoerder bij absentie van Benthe.
De meiden die starten zijn; Julia, Louise, Vlinder Zoë, Thirza, Sterre , Maysa en Jesslyn.
Jadey, Elise ,Anouk en Suus beginnen als wissel.

De wedstrijd wordt aangevangen en LRC zet gelijk druk. Dit resulteert al in de 2de minuut een dot van een kans voor LRC-er Jesslyn, deze inzet gaat net naast. TEC komt er uit en er wordt goed gecombineerd. In de 8ste minuut stoomt Zoë op van uit achter en neemt de bal op haar schoen: dit schot beland via de achterkant van een speelster van TEC over de doellijn en de 1-0 staat op het bord. Na dit doelpunt komt TEC meer in hun spel en heeft wat aanvallen en schoten op het doel. In de 13de minuut is er een hard schot die over gaat. LRC is gewaarschuwd.

Daartegen zijn er wat schoten van de LRC aanvallers Anouk, Maysa en Suus maar de keepster staat in de weg. In de laatste fase van de eerste helft is TEC sterker en zijn er 2 harde schoten die worden geblokt door Jadey, het laatste schot op Jadey is erg hard en hierbij loopt ze een flinke plek op haar been op. De scheidsrechter legt het spel even stil om een behandeling toe te staan. Na wat water op het been, en bemoedigende woorden van Julia  kan ze de laatste minuten volmaken. De bal wordt weer ingebracht en LRC gaat richting doel van TEC. Hieruit komt een corner die wordt genomen door Anouk. De bal beland bij de 2de paal en Elise krijgt de bal niet goed onder controle en TEC brengt de bal snel in het spel. De meiden van de bezoekers zijn snel weg en door een save van Julia wordt het een corner voor TEC.

De bezoekers nemen deze bal snel en eigenlijk door onoplettendheid van de speelsters van LRC beland de bal via een scrimmage voor de voeten van een tegenstander en staat in de 28ste minuut de 1-1 op het bord.

Met een ruststand van 1-1- gaan we richting de kleedkamer.

In de kleedkamer wordt er besproken wat er goed gaat en waar de meiden op moeten letten. Deze boodschap krijgen ze mee omdat de coaches zien dat de bezoekers sterker worden en het liefst met 3 punten richting huis gaan. Benjamin en Jano denken dat er voor hun meiden nog wel een kans komt op een doelpunt waarop de meiden zeggen dat ze er voor willen gaan.

Na de limonade gaan de teams weer richting het veld. Rondom het veld staan veel mensen te kijken mede doordat er ook getraind wordt door de jeugd blijven veel ouders tegen de hekken van veld 2 hangen om naar de wedstrijd te kijken. Tevens zijn er ook aardig wat ouders vanuit Tiel meegereisd met hun team.

De 2de helft gaat van start en gelijk wordt er door TEC de aanval gezocht. Het spel golft nu op en neer en er wordt aan allebei de kanten hard gestreden voor elke meter. Louise en Vlinder blijven bij de les en spelen de ballen naar voren. In de 39ste minuut is er een aanval opgezet door Zoë en de bal gaat rakelings langs het doel van TEC. Op dit moment is LRC  wat sterker en Thirza begint zich iets meer met de aanvallen te bemoeien. Thirza loopt in de 53ste minuut via rechts 2 speelsters voorbij en schiet op het doel van TEC. Deze bal verdwijnt door de benen van de keepster, en voordat ze er erg inhad was Jesslyn doorgelopen en tikt de bal over de doellijn. De 2-1 staat op het bord.

Vanaf dat moment werd de wedstrijd wat harder en waren er aan beide kanten wat overtredingen. We zien nu ook dat er fysieke problemen komen bij wat speelsters van TEC en LRC.  Dit heeft tot gevolg dat er hier en daar wat krampaanvallen zijn en op deze momenten legt de scheidsrechter het spel ook stil. Nadat iedereen weer is opgelapt besluit Sterre maar eens een bal te schieten op de keepster van TEC. Helaas deze bal is weer voor de keepster.
Helaas voor Zoë raakt ze in de 57ste minuut geblesseerd nadat ze linksachter assistentie verleent om te zorgen dat er geen corner komt voor de bezoekers. Door deze actie loopt ze een zweepslag en een verdraaide knie op. Wederom legt de scheidsrechter het spel stil en gaat de zorg naar de speelster. Nadat Zoë van het veld is zetten Benjamin en Jano de verdediging om. Met nog 3 minuten op de klok en wat extra tijd wilde men geen doelpunt meer laten weggeven.

Voor TEC waren deze minuten erop of eronder. Elise krijgt nog voor LRC een kans nadat ze samen met Jesslyn een aanval heeft opgezet, dit schot gaat ook naast. Inmiddels blijft er weer een speelster achter op de grasmat, nu een speelster van TEC die kramp heeft. Ook deze speelster wordt behandeld.

Het slotakkoord is toch nog voor LRC; Jesslyn geeft nog op de achterlijn een voorzet naar Sterre maar ze komt te laat.

De scheidsrechter vindt het genoeg en blaast voor deze avond voor het laatst.

De coaches van beide teams en alle meiden schudden elkaar de hand.

Voor LRC was de missie geslaagd en blijven de punten in Leerdam. We spreken over een zwaar bevochten overwinning met 2 gelukkige doelpunten.

Op naar volgende week de uitwedstrijd tegen Asperen.