JO13-1: Abonnement op tweede plaatsen maar dit is ook voetbal

3 - 2

Haarsteeg JO13-1

1e klasse 4

25 mei 2019 10:00

Vooraf aan de wedstrijd was bekend dat wij op de derde plaats stonden met drie punten achterstand op BVV/Timmermans infra en daarnaast was er bij het doelsaldo een verschil van drie doelpunten in het voordeel van de Brabanders. Zelf moesten we op het glaspark de strijd aangaan met Haarsteeg en bij BVV kwam koploper RKTVC op bezoek.

Het verschil met de koploper was 6 punten en het doelsaldo van hen was ruim 20 doelpunten hoger dan de onze dus was de focus op de tweede plaats. Dit moesten we gaan doen met een half fitte Daan (hij liep vorige week nog met krukken maar wilde kosten wat kost meedoen) ook met Maks was het afwachten hoe het met zijn rugblessure zal gaan en Djamiel moest helemaal passen wegens een blessure aan de knie.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd wel snel duidelijk dat onze Brabantse gasten niet van plan waren ons de tweede plaats op de eindstand cadeau te doen. Sterker nog het begin was duidelijk voor de gasten ze waren veel feller en lieten ons zien dat ze met goed positiespel het ons lastig wilden maken.

Na een kleine tien minuten spelen en na een aantal waarschuwingen ( ze hadden al een paar kansjes gecreëerd) werd dit ook op het scorebord duidelijk gemaakt nadat onze gasten de 0-1 hadden gescoord. Hierna kropen de paars-witten langzaam uit hun schulpje en werden langzamerhand wat feller in de duels kregen ook wat kleine kansjes.

Ongeveer tien minuten na de openingsgoal van de gasten wist Djaego met een mooie dieptepaas de bal bij Maurits te bezorgen die op de rand van de zestienmeter een gat in de verdediging had gevonden, nadat hij de bal onder controle had gebracht ging hij ermee de zestien in op weg naar de goal ondanks hij werd opgejaagd door een verdediger en de keeper uitkwam wist Maurits beheerst de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Enkele minuten later probeerde de tegenstander hun spits in de voeten aan te spelen, maar Thomas kwam voor de spits en knalde de bal gelijk naar voren. Deze bal kwam in de voeten van Renzo terecht net iets buiten de zestienmeter met slechts 1 verdediger in zijn buurt dit klusje is hem wel toe vertrouwt op snelheid werd de tegenstander gepasseerd en oog in oog met de goallie was het voor Renzo een koud kunstje om de 2-1 voorsprong op het scorebord te plaatsen.

Met deze voorsprong gingen we richting de limonade, tijdens de rust kwam voor vele van de vaste supporters onverwacht de vader van Cas. Gedurende het seizoen ook één van de vaste supporters maar door een herseninfarct  getroffen waardoor hij er al een aantal weken er niet bij was geweest.

Na de rust hadden Bert en Max een paar kleine omzettingen gedaan Daan werd ingebracht en kwam op de rechtshalf positie en Cas ging de spits in.

Dit resulteerde in eerste instantie in een paar kansjes voor Renzo die tot twee keer toe alleen richting de keeper ging eigenlijk moet ik zeggen dat de bal tussen de keeper en Renzo in kwam en beiden kwamen gelijk bij de bal waardoor de bal via een kluts tot hoekschop kwam waaruit niet gescoord werd. Na tien minuten werd Djaego voorbij gelopen door een aanvaller hij probeerde dit nog te herstellen maar raakte de aanvaller die daardoor ten val kwam. Dit gebeurde binnen de zestien waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het lot van de tweede plaats lag in de handen van Joris de spanning was duidelijk voelbaar op en naast het veld.

De scheidsrechter floot de spits nam zijn aanloop schoot de bal in de rechterhoek van Joris dat was precies de hoek waar Joris heen dook de bal kwam tegen zijn hand en als een kat op zijn prooi dook Joris nogmaals en nu was de bal klemvast. Dit werd met een luid gejuich gevierd door alles wat paars-wit lief is, maar nauwelijks een minuut later ging de bal alsnog tegen de netten achter Joris nu waren de gasten het die aan het juichen waren echter van korte duur de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Enkele minuten later brak Maurits door over de linkerflank vanaf de randje zestienmeter zag hij dat Cas rond de penaltystip geheel vrijstond van daar af schoot Cas de bal met een strak schot de bal tegen de netten waardoor de 3-1 op het scorebord kwam. Dit werd uiteraard met een groot gejuich begroet en Cas liep ook gelijk naar de zijkant met de armen in de lucht richting zijn vader met andere woorden deze goal is voor jou.

Hierna werd er enorm veel gestreden Bert en Max hadden nog een omzetting gedaan door Maks in de punt van de aanval te zetten. Hij zorgde ervoor dat de opbouw van de gasten wat moeizamer verliep toch lukte het hen om tijdens een uitval de aansluitingstreffer te scoren. Met nog vijf minuten spelen volgde er een zenuwslopende slotfase waarin het spel snel heen en weer ging Joris zag de bal nog 1 x op de paal belanden, maar de stand bleef ongewijzigd waardoor het zenuwslopend wachten werd op de uitslag van BVV.

Bij een nederlaag van BVV van drie doelpunten of meer zijn wij tweede en rond 14:00 uur kwam de uitslag binnen het was 1-4 geworden voor RKTVC waardoor we weer op een keurige tweede positie op de eindstand zijn te vinden.

Na afloop van de wedstrijd kregen de spelers een patatje en een drankje van Bart en Max en uit de handen van aanvoerder Maurits kregen Bart en Max uit dank voor de trainingen een cadeaubon en een reep chocolade dit zelfde kreeg Bert voor zijn leiderschap aan het team en André voor het vlaggen en zelf werd ik ook hiermee verrast voor alle verslagen waarvan dit de laatste was van dit seizoen.

Een seizoen waarin we iedere keer tweede zijn geworden het begon in de beker daar werden we tweede in de poule. In de eerste seizoenshelft werden we tweede in de eindstand.

Tijdens de Proxsys-cup werden we tweede in de poule, in de EM-cup kwamen we tot de 16e finales en de tweede seizoenshelft wederom tweede in de eindstand.

Kortom we kunnen met grote tevredenheid terug kijken naar een geslaagd seizoen.