LRC Leerdam JO13-1 slaat toe in tweede helft

0 - 6

LRC JO13-1

1e klasse 4

9 maart 2019 11:00

In tegenstelling tot de laatste wedstrijd die we in het lentezonnetje mochten afwerken had het weer nu meer invloed op de wedstrijd dit kwam vooral door een krachtige wind. Gelukkig hebben we het wel droog gehouden maar dat ten zijde.

Bijna alle spelers waren fit alleen Stijn moest met een achillespeesblessure zijn inzet beperken tot enkel en alleen zijn maatjes aan te moedigen vanuit de dug-out.

Vanaf de aftrap waren de mannen van Bert meteen fel en al snel speelde het verhaal zich op de helft van de thuisploeg zich af wat op zich knap was want de paars-witten hadden aan de tegenwind toch een extra tegenstander erbij.

Na een kleine 10 minuten spelen kregen we een corner vanaf de linkerkant en Djaego wist deze goed in te draaien zo op het hoofd van Maurits die op zijn beurt knap in kopte, maar de scheidsrechter had geconstateerd dat Maurits onreglementair een verdediger geduwd had dus het feestje van de openingstreffer ging niet door.

Enkele minuten later werd Daan gevloerd net iets buiten de zestienmetergebied en hij mocht daar vandaan een vrijetrap nemen.

Doordat de tegenstander te snel inliep kreeg hij een herkansing ook bij de tweede poging liepen de verdedigers in de muur te snel in alleen nu liet de scheidsrechter tot groot ongenoegen van de rood aangelopen Bert, maar de middenvelders van zijn team loste dit keurig op het was Maurits die met de bal een tweetal verdedigers  passeerde en zo aan de linkerkant het zestienmetergebied in slalomde hij zag dat Daan ook mee was gelopen en helemaal vrij op de penaltystip stond.

Maurits legde de bal in de loop voor Daan die op zijn beurt het net wist te vinden door de bal diagonaal in de hoek te plaatsen en nu kon de openingstreffer wel gevierd worden.

Enkele minuten later kreeg Cas een soort gelijke kans alleen zijn schot ging recht op de keeper af en omdat alle andere kansjes niet werden benut gingen we richting de limonade met slechts een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft met de wind in de rug was het nog meer éénrichtingsverkeer richting het doel van de tegenstander.

Na een kleine vijf minuten spelen wist Maurits zich in de zestienmeter te werken en oog in oog te komen met de Brabantse keeper met een ouderwetse puntertje zette hij de 0-2 op het scorebord.

Daarna kreeg Daan een gigantische mogelijkheid toen ook hij zich in de zestienmeter oog in oog met de keeper wist te werken echter hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal .

Kort daarna had Maurits de bal net iets buiten de zestienmeter voor zijn goede voet leggen hij zag de keeper iets voor zijn doellijn staan en besloot het te wagen de bal over hem heen te spelen met een mooie boog belande zijn schot keurig in de hoek van de goal en de 0-3 was een feit.

Weer enkele minuten later was Daan aan de beurt hij kreeg de bal op de linkerflank en liep om zijn directe tegenstander heen daarna ging hij met de bal aan de voet het zestienmetergebied in en kon kiezen om de bal voor te geven of in de verre hoek schieten het laatste deed hij en alle paars-witten mochten juichen voor de 0-4.

Even daarna werd Djamiel op de zestienmeterlijn gevonden de keeper kwam uit maar Djamiel schoot helaas met buitenkant rechts de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Amper een minuut later kwam Maurits aan de bal en iedereen dacht dat de bal aan zijn voet vast was geplakt tot dat hij de bal na enkele verdedigers te zijn gepasseerd langs de keeper in de hoek van de goal schoot en zo de 0-5 op het scorebord zette.

Het slotakkoord was voor Renzo die ook deze wedstrijd maar eens liet zien dat hij op snelheid niet te stuiten is eerst liep hij zijn directe tegenstander eruit daarna ging hij op snelheid om de keeper heen en schoot de 0-6 eindstand in het inmiddels lege doel.

En door andere uitslagen of afgelastingen staan de paars-witten van Bert op de felbegeerde koppositie  wel met de kanttekening dat er twee ploegen zijn met 1 of 2 punten minder met 1 wedstrijd minder gespeeld dan ons.