0 - 3

RKTVC JO13-1

1e klasse 4

6 april 2019 10:00

Om nog iets van kans op een eventuele kampioenschap te kunnen hebben moest er in ieder geval worden gewonnen. Vanuit de stad van Flipje kwam er een sterke tegenstander (RKTVC)  die even veel punten als de mannen van Bert hadden maar uit een wedstrijd minder gespeeld. We moesten het vandaag doen met slechts 1 wisselspeler want Stijn is nog altijd geblesseerd en Djamiel was om andere redenen er niet bij.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werd snel duidelijk dat Flipje en zijn kornuiten niet naar het Glaspark gekomen waren om de punten in Leerdam achter te laten. Al snel kwamen de paars-witten onder druk te staan doordat onze Tielse gasten een stuk feller de duels aan gingen en doordat ze fysiek gewoon verder waren als onze jongens moest het van LRC kant eigenlijk van het voetballen komen. Dit gebeurde helaas niet er werd teveel alleen gegaan waardoor we  de fysiek sterkere tegenstander eigenlijk in de kaart speelde.

Halverwege de eerste helft kwam ook het onvermijdelijke namelijk de verdiende treffer van Flipje en zijn kornuiten. Een paar minuten na de 0-1 lukte het Maurits om over de linkerflank door te breken hij loste ook een schot waar misschien de bal breed leggen op Joris een betere oplossing had geweest want nu kon de keeper in twee keer de bal klem in zijn handen krijgen mede ook doordat Wessel  te traag reageerde nadat de goalie de bal los liet.

We mochten blij zijn dat we met slechts 1 doelpunt verschil richting de limonade konden afreizen en konden dus hopen dat na de rust het tij ging keren.  Echter nadat de 22 spelers weer op het veld waren bleek er zich een herhaling van de eerste helft te plaatsvinden.

Na 10 minuten spelen moesten we zelfs een tweede tegentreffer incasseren hetgeen eigenlijk ook terecht was. Ongeveer 5 minuten voor afloop kwam Thomas onder twee tegenstanders terecht hij bleef aangeslagen liggen maar de scheidsrechter had dit voorval niet gezien en liet dus doorgaan.

De bal kwam voor het doel waar zich een heuse een flipperkast situatie ontstond waar de bal enkele keren van de lijn werd gehaald en zelfs de paal geraakt werd om uiteindelijk tot corner werd verwerkt. Nadat Bert Thomas weer had opgelapt wisten Flipje en zijn kornuiten de corner om te zetten in een 0-3 voorsprong.

Hierna volgde in feiten de sterkste periode van de paars-witten en werd Maurits nog gevaarlijk door na een lange solo alleen op de keeper af te gaan maar doordat de solo veel kracht gekost had was het schot te slap en ook niet zuiver genoeg want hij ging net naast de goal.

Het bleef 0-3 en na de laatste fluitsignaal was één ding duidelijk de mannen van Bert zijn af gehaakt in de strijd om het kampioenschap.