2 - 6

LRC JO13-1

1e klasse 4

13 april 2019 10:30

Na 3 verloren wedstrijden zelfs zonder een doelpunt te hebben gemaakt werd het wel eens tijd voor de mannen van Bert dat er een resultaat werd geboekt. Op bezoek bij de hekkensluiter Tricht moest het er dan maar weer van komen en we moesten het doen zonder de geblesseerde Stijn en zieke Djamiel. Dus met slechts 1 wissel op naar Tricht en om daar te komen was nog een hele karwei want doordat we onderweg het vele verkeer voor de Bloesemtocht tegen kwamen ontkwamen we niet aan het fileleed waardoor de rit wel twee keer zolang duurde. Ondanks dat alles waren we toch op tijd en kon de wedstrijd gewoon geplande tijd van start.

Al snel was duidelijk dat drie punten meenemen naar Leerdam tot de mogelijkheden zal gaan behoren.

Na tien minuten spelen kreeg Cas de bal net iets buiten de zestienmeter aan de rechterkant hij kon zelf de trekker openhalen maar besloot hem dan toch voor te zetten eigenlijk was deze voorzet niet echt goed maar doordat de verdediger van de thuisploeg de bal niet goed raakte en Maurits deze snel op pakte en pijlsnel om de verdediger heen ging en zo zich vrij voor het doel gezet had waarna hij de bal keurig in de hoek plaatste konden we toch gaan juichen want de 0-1 was geboren.

Enkele minuten later brak Maurits over de rechterkant door en vanaf de achterlijn lag hij de bal terug op Renzo die goed naar binnengekomen was hij nam de bal ineens op de slof en iedereen die paars-wit in zijn hard draagt baalde dat het geluid van de paal deze mooie aanval enige succes in de weg stond.

Amper een minuut later kreeg Renzo op vrijwel dezelfde plek de bal weer voor zijn voeten en nu werden de touwen achter de keeper wel gevonden en zo kwam de 0-2 toch op zijn naam.

Kort daarna brak Renzo door en werd net buiten de zestienmeter door de keeper neergelegd de warrig fluitende scheidsrechter gaf wel de vrijetrap maar vergat de keeper eruit te sturen helaas schoot Djaego deze vrijetrap naast.

Ongeveer vijf minuten later kregen we een paar corners vanaf de linkerkant de eerste twee waren niet echt goed genomen maar bij de derde wist Djaego hem op het hoofd van Daan te plaatsen die op zijn beurt liet zien dat hij scoren met het hoofd als wapenfeit goed beheerst want hij kopte de 0-3 binnen.

Amper een minuut later stuurde Thomas dezelfde Daan diep eigenlijk kwam de bal precies tussen Daan die ongeveer op de zestienmeter diep liep richting de penaltystip tegelijk kwam de keeper uitlopen maar Daan was eerder bij de bal en wederom met het hoofd tekende hij voor de 0-4 ruststand.

Na de limonade te hebben genuttigd was het weer tien munten wachten op het eerste wapenfeit wederom kwam deze uit een corner vanaf de linkerkant.

Nu wist Djaego hem op het hoofd van Maks te plaatsen die op zijn beurt het voorbeeld van Daan opvolgde door de 0-5 binnen te kopen.

Amper een minuut later kwam achterin de bal tussen Thomas en Maks in beide dachten dat de andere de bal zal op ruimen maar hij rolde gewoon tussen hen door en kwam bij de spits achter hun terecht die op zijn beurt eenvoudig dit kansje wist te verzilveren en zo werd het 1-5.

Enkele minuten later werd Daan binnen de zestienmeter gevloerd en de scheidsrechter wees naar de stip toen enkele spelers van Tricht wilde protesteren zei hij letterlijk ik heb jullie nu al drie keer gematst dus zeur niet wisten we dat hij de vorige situaties dus wel had gezien in de eerste helft was Cas al een keer binnen de zestien gevloerd en in de tweede helft werd Daan al een keer eerder ook al naar de grond gewerkt, maar nu bij de derde keer kregen we wel waar we recht op hadden een penalty.

Alle spelers van LRC keken bij het moment van het toe bedelen van deze pingel naar achteren en riepen dat dit een klus moest worden van Joris Klaren die op zijn beurt zijn vertrouwde doelgebied verliet en naar voren ging.

Hij pakte de bal en lag hem op de stip deed vier stappen achteruit en keek in de ogen van zijn collega doelman het geluid van de fluit klonk Joris nam zijn stappen richting de bal zijn collega doelman dook in de rechterhoek en de bal ging richting de linker bovenhoek nadat hij tegen de touwen tot stilstand kwam volgde een hard gejuich van alle paars-witten de handen van Joris gingen de lucht in iedere speler kwam als een gek aangelopen om hem te feliciteren met zijn eerste officiële doelpunt ooit.

Kort daarna moest hij de bal uit zijn eigen doel vissen nadat de thuisploeg een tegentreffer wist te maken.

Enkele minuten later klonk voor de tweede keer het geluid van de paal deze keer was het naar een uithaal van Platon die vanaf de zestienmeterlijn op de goal schoot maar zonder succes.

Drie minuten voor tijd was Thomas over de rechterkant mee naar voren gekomen en net iets buiten de zestien gaf hij een strakke bal richting Daan die helemaal aan de andere kant totaal vrij stond hij controleerde de bal en schoot beheerst de 2-7 eindstand in en ondanks tijdens de wedstrijd voor alle doelpunten een goedkeuring was er werd iedere keer opnieuw afgetrapt wat hiervoor een bevestiging is ging deze wedstrijd toch de boeken in als een 2-6 overwinning.