LRC JO13 heeft kansen maar geen doelpunten

0 - 1

B.V.V. JO13-1

1e klasse 4

3 april 2019 18:30

Allereerst moeten we melden dat het sprookje van de EM-Cup vorige week ten einde is gekomen doordat VVAC ons met een 3-0 nederlaag heeft verslagen. Dus konden we ons volledig op de competitie richten en doordat een aantal weken onze wedstrijd tegen BVV was afgelast moesten we door de weeks deze match spelen.

Dat is voor sommige even wennen wat betreft het tijdstip zo hadden ze in huize van Bruchem niet door dat er om kwart voor zes iedereen in de kleedkamer moest zijn. Nu weten we dat we op zaterdag normaal gesproken om kwart over negen deze afspraak hebben en waarschijnlijk is daar de verwarring ontstaan. Op zich niet zo erg maar de tas met kleding was ook in huize van Bruchem dus André had snel moeders gebeld en is het toch goed gekomen.

Met uitzondering van Stijn die nog altijd last van zijn blessure heeft waren de anderen er allemaal zodat BBM geen personele problemen had.

Na het eerste fluitsignaal leek het net alsof de paars-witten nog steeds aan het wachten was op het fluitsignaal onze Bossche vrienden hadden dit fluitsignaal wel gehoord en rukte op over hun linkerflank de vleugelspeler op die kant was een stuk rapper dan Djaego en wist de achterlijn te bereiken en vanaf die plaats zette hij goed voor hun spits die ook vrij stond als een vogeltje kon eenvoudig de bal tegen de netten achter Jorris knallen waardoor we al binnen 1 minuut spelen een 0-1 achterstand op het scorebord konden lezen.

De eerste tien minuten waren de mannen van BBM hier best van geschrokken speelde erg slordig maar daarna kregen ze langzaam grip op de wedstrijd.

In deze fase kwamen ook langzaam aan wat kansje o.a. voor Renzo en Maurits die van afstand mochten uithalen maar helaas allemaal zonder gewenst resultaat. De grootste kans voor de rust was van de schoen van Cas die rond de penaltystip geheel vrijstaande werd gevonden door Maurits maar het schot van Cas zagen we binnenkant paal weer het veld inkomen dus de verdiende gelijkmaker kon nog niet worden gevierd.

Na de limonade ging het spel verder zoals het laatste deel van de eerste helft en na een kleine vijf minuten spelen gaf Cas een mooie dieptebal op Daan de bal kwam net over de verdediger heen voor de voeten van Daan die op snelheid richting de keeper kon gaan. We weten van Daan dat hij deze kansen 99 van de 100 keer weet om te zetten in een treffer maar dit was nu net die ene keer dat hij in de haast de bal langs de verkeerde kant van de paal werkte.

Hierna volgden nog tal van kleine kansjes die ook helaas niet het thuispubliek tot juichen konden brengen. Ongeveer 10 minuten voor het laatste fluitsignaal zagen we een schot van Maurits vanaf de zestienmeterlijn op de bovenkant van de lat belanden.

Enkele minuten later werd Maurits hard gevloerd en scheidsrechter Martijn van Leerdam die een uitstekende wedstrijd floot (hij was misschien wel de beste Leerdammer op het veld) strafte de dader met een gele kaart waardoor we vijf minuten met een man meer op het veld kwamen te staan.

Het leek wel dat de paars-witten te goed naar Ajax- PSV hadden gekeken en helaas te goed naar de laatst genoemde. Tijdens de man meer situatie werd er niets gecreëerd  sterker nog onze Bossche vrienden waren het gevaarlijkst. En toen Maurits naar de kant moest omdat hij toch te aangeslagen was door de vele overtredingen die hij te verwerken kreeg ging het kaasje helemaal op.

De scheidsrechter had alle tijd die de uitploeg probeerde te winnen door regelmatig te wisselen netjes bijgeteld maar het mocht niet baten. Na het laatste fluitsignaal stonde de mannen van BBM met lege handen.

De tegenstander was het met ons eens dat het niet verdiend was maar ze gingen toch met de drie punten op zak terug naar 's- Hertogenbosch en een eventuele kampioenschap voor de paars-witten is niet meer in eigen hand ook al worden de overige wedstrijden allen gewonnen.