LRC JO13-1

1e klasse 4

23 februari 2019 11:30

OJC Rosmalen JO13-2 - LRC Leerdam JO13-1, 2-2

0p een mooie lentedag in februari mochten de mannen van Bert afreizen naar het Brabantse Rosmalen om de inhaalwedstrijd tegen de plaatselijke OJC te volbrengen.

Deze wedstrijd zal eigenlijk de eerste na de winterstop zijn geweest maar door vele zieken en geblesseerden aan onze zijden verplaatst naar deze datum. Ook nu was het team verre van compleet doordat Stijn en Joris van Bruchem ontbraken wegens vakantie en daarnaast waren Wessel en Maks ziek. Gelukkig waren Milan, Lyam (beiden nog maar 10 jaar oud) en Lars bereid gevonden om het team toch compleet naar Rosmalen te laten afreizen.

De wedstrijd begon wat rommelig er kwamen veel ballen niet goed aan maar gelukkig werden deze wel weer snel terugveroverd waardoor het spel toch voornamelijk op de helft van de thuisploeg zich afspeelde.

Na een kleine tien minuten spelen kwamen onze Brabantse vrienden voor de eerste keer op onze helft buurten en vanaf ongeveer 20 meter van de goal werd er een schot gelost deze kwam terecht in de rechterhoek van de vaststaande Joris die niet in staat was erop te reageren waardoor we de 1-0 op het scorebord zagen verschijnen.

Hierna gingen onze paars-witten wel iets beter spelen en kreeg Daan een grote kans om de stand gelijk te trekken toen hij de bal vanuit een corner bij de tweede paal voor zijn voeten kreeg, maar Daan raakte de bal half en zag deze naast het doel belanden.

Enkele minuten later wist Maurits door te breken over de linkerflank en zag dat de keeper iets te ver uit zijn goal was gekomen en met een mooie boog schoot Maurits de bal over de keeper tegen de netten en de verdiende 1-1 was een feit.

Dit smaakte naar meer en werd de druk iets opgevoerd maar uitgerekend het tegenovergestelde gebeurde toen onze Brabantse vrienden in een vlijmscherpe counter hun linkerspits (die ongedekt aan het wachten was op de bal op randje zestienmeter) de bal kreeg.

Joris wilde net aan gaan zetten om zijn doel te verlaten in een poging de linkerspits de bal te ontvreemden toen de aanvaller besloot te laten zien dat hij ook in staat was wat Maurits al eerder in de wedstrijd liet zien daar het resultaat hetzelfde was gingen de mannen van Bert met een 2-1 achterstand de rust in.

Na de limonade zagen we een gretig LRC op zoek naar de gelijkmaker het was Milan die de toon zette door goed door te jagen tot aan de keeper en al.

De Brabantse goalie wist hier geen raad mee en schoot de bal tegen Milan aan en via de rug van Milan kwam hij voor de voeten van Djamiel die gelijk schoot maar de bal werd via de rug van een verdediger van de juiste richting veranderd en belande naast het doel.

De mannen van Bert bleven druk uitvoeren op de tegenstander maar door slordig overspelen kwam er te weinig kansen om de gelijkmaker erin te schieten. Aan de andere kant werd er niets weggeven maar de tijd begon langzamerhand toch ook als extra tegenstander mee te spelen.

Een paar minuten voor tijd wist Maurits wederom door te breken over de linkerflank éénmaal binnen de zestienmeter gebied probeerde hij de keeper in de vere hoek te passeren. De goallie wist met een uiterste inspanning de bal tegen te houden door hem al duikende weg te tikken maar nu kwam de bal voor de goed mee gelopen Djamiel terecht die dankbaar de bal in het lege doel in schoot en daarna samen met Maurits en al zijn andere teammaatjes de gelijkmaker vierden.

Helaas was er niet veel tijd meer op een nog beter resultaat maar dat zat er niet in.

Toch kwamen de mannen van Bert al morele winnaar van het veld met twee tienjarige spelers (die allebei een dikke voldoende scoorde voor hun inzet) twee keer een achterstand rechtzetten en zo toch nog een puntje mee terug te nemen naar Leerdam en dat allemaal op een mooie lentedag in februari.