LRC JO13-1

1e klasse 4

11 mei 2019 10:15

Met de complete selectie reisden de mannen van Bert af naar Haaften. Het was lang geleden dat dit team zo dicht bij huis naar een uitwedstrijd moest dus keken de trouwe supporters ook wel raar op dat er 1,15 uur van te voren al vertrokken moest. Echter had Bert de mannen hierdoor wel goed op scherpte gekregen en dat was goed te merken.

Vanaf het eerste fluitsignaal moesten de paars-witten wel erg wennen aan de hobbelige droge klei-veld waarop de wedstrijd gespeeld werd dit was ook goed aan de middenlijn te zien deze liep ook niet helemaal recht (gevalletje had maar naar Specsavers gegaan).

Toch werden de mannen van Bert al snel de baas op het veld en er volgde tal van kleine kansjes.

Na een kleine tien minuten spelen werd Maurits die net buiten de zestien vrij stond aan gespeeld hij ging vervolgens met de bal de zestien binnen en schoot beheerst de verdiende 0-1 voorsprong binnen. Vanaf dat moment volgde hetzelfde beeld wat we zagen in de eerste helft van de laatste wedstrijd een rustig overspelende Lrc die ons lieten zien dat ze al aardig op weg zijn om de positiespel op de juiste manier uit te voeren.

Vijf minuten naar de openingstreffer wurmde Daan zich tussen twee verdedigers door de zestien binnen en met die verdedigers in zijn kielzog lag de bal dan wel voor zijn zwakkere rechtervoet toch besloot hij om deze te gebruiken en met dank aan het hobbelige veld stuiterde de bal over het been van de keeper in de goal en de 0-2 was geboren. Enkele minuten later verloor Maks de bal en werd hun rechtsbuiten aangespeeld hij omspeelde Ruben knap en schoot beheerst de 1-2 op het scorebord. Vijf minuten voor rust kregen we een corner vanaf de rechterkant en Maks liet zien dat hij goed naar de Ligt heeft gekeken maakte goed gebruik van zijn lengte en bracht de ruststand op 1-3.

Na de limonade was de eerste poging van de thuisploeg om de paars-witten onder druk te zetten, maar onze mannen hielden goed stand.

Na tien minuten bracht Maurits Djamiel in stelling die op zijn beurt liet zien dat hij een betrouwbare spits is door de bal strak langs de Haaftense goallie te schuiven een een oncomfortabele 1-4 voorsprong stond op het scorebord te lezen. Een paar minuten later werd duidelijk hoeveel vertrouwen Djamiel gekregen heeft wederom was Maurits degene die hem in stelling had gebracht nu probeerde de keeper door uit te komen het Djamiel lastig te maken, maar Djamiel lobt de bal keurig over hem heen en de bal belande in de verre hoek over de lijn net achter de paal tegen de binnenkant van het net dus een mooie 1-5 kon worden gevierd met zijn teamgenoten.

Kort daarna werd Maurits omver geduwd door een tegenstander de scheidsrechter vergat hiervoor te fluiten en Maurits zat vol met frustratie en ging het daarop volgende duel te fel in waardoor de scheids nu wel floot een vrijetrap gaf aan de thuisploeg en Maurits moest met een gele kaart vijf minuten naar de kant. In deze vijf minuten wist de thuisploeg de 2-5 op het scorebord te werken.

Toen Maurits amper weer op het veld was werd Maks in zijn rug gelopen en wel zodanig dat hij niet meer in staat was door te spelen. Dus moest Bert schuiven zo moest Thomas te taak overnemen van Maks dit was voor het team erg wennen en zo zagen we ook niet echt meer het frisse spel. Twee minuten voor tijd wist de thuisploeg Joris nogmaals te passeren waardoor deze wedstrijd  als een 3-5 overwinning de boeken in zal gaan.