4 - 1

GRC-14 JO13-1

1e klasse 4

16 februari 2019 10:00

Nadat we de wedstrijd vorige week door vele zieken en geblesseerden noodgedwongen moesten verschuiven maakte we vandaag de start voor de tweede seizoenshelft.

Dit gebeurde tegen een oude bekende want op 3 december van het vorige jaar waren onze gasten ook al te gast op het glaspark. Op Stijn na was iedereen fit genoeg dus beschikte Bert over een na genoeg compleet team.

Vanaf de aftrap was het al snel duidelijk dat de krachtsverhouding met onze Brabantse  opponent niet van het gelijke was. Desondanks creëerde de paars-witten te weinig kansen om het verschil ook op het scorebord te laten zien tot halverwege de eerste helft Renzo diep werd gestuurd door Cas.

Renzo wist op snelheid zijn directe tegenstander achter zich te houden net als Arjan Robben dat destijds deed met Ramos in die roemruchte wedstrijd van Oranje tegen Spanje. En net als Robben wist Renzo deze actie te volbrengen door de bal in de verre hoek te plaatsen en daarna de felicitaties van zijn teammaatjes te ontvangen doordat de 1-0 op het scorebord kwam te staan.

Het spel van de mannen van Bert bleef na de openingstreffer gelijk aan wat we hiervoor al zagen. De wedstrijd was volledig onder controle achter werd niets weggegeven sterker nog Joris was meer toeschouwer dan deelnemer aan de match.

Toch moesten we tot vlak voor het rustsignaal wachten op meer en het was bijna een kopie van de 1-0 wederom was Renzo diep gestuurd nu door Maurits en hij liep op snelheid zijn tegenstander zoek wachtte tot het juiste moment om de 2-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Na de limonade ging het spel door zoals het voor de rust ook al een feit was en na een kleine tien minuten spelen kreeg Maurits het op zijn heupen alsof we naar het skiën aan het kijken waren slalomde  hij zich door en langs een vijf verdedigers en kwam oog in oog te staan met de Brabantse goalie die hij ook kansloos liet en was de 3-0 een feit.

Een aantal minuten later kwamen we even met een man minder te staan want volgens de scheidsrechter was Thomas iets te fel een duel aangegaan waarbij de tegenstander geblesseerd raakte waardoor hij de gele kaart kreeg gepresenteerd.

Met die man minder kwamen we nog niet echt in de problemen en kort voordat Thomas het veld weer in mocht wisten we zelfs te score het doelpunt kwam op naam van Daan die door Cas met een mooie paas de diepte was ingestuurd Daan wist deze paas te bekronen met de 4-0.

Kort daarna werd Daan nogmaals in stelling gebracht door Djamiel die over de rechter flank met een mooie actie de achterlijn haalde en Daan die vrij stond ter hoogte van de penaltystip maar het schot van Daan werd door de keeper knap over de lat gewerkt.

Vlak voor het eindsignaal kwamen we weer met een man minder te staan doordat ook Cas het geel werd gepresenteerd doordat hij op een niet al te correcte manier commentaar had op de scheidsrechter. Tijdens deze man meer situatie wisten onze Brabantse vrienden wel om hun eretreffer te maken hetgeen ook de laatste zal zijn.

En konden we concluderen dat het voetbaljaar 2019 door onze paars-witten goed begonnen is.