LRC JO13-1: Zonder kleding geen wedstrijd

1e klasse 4

23 maart 2019 11:15

Als we een langere reis moeten maken dan houd Bert altijd rekening met eventuele situaties die tijd kunnen kosten. Na vandaag  weet iedereen die zich afvraagt waarom er altijd anderhalf uur van te voren afgereisd word het antwoord hierop met grote dank aan André. De reis ging naar het Brabantse Berlicum en net toen we Brabant in reden kreeg André telefoon van zijn vrouw als dat er een tas met paarse broekjes en paars-witte shirts nog in Leerdam stonden.

Het team ging door en André en Bert als de gesmeerde bliksem rechtsomkeer naar Leerdam.

Eenmaal aangekomen in Berlicum moesten de mannen een klein half uurtje wachten alvorens de kleding arriveerde. Dus zonder teamoverleg snel naar buiten en na een korte warming-up ging de wedstrijd van start.

Dit was best wel vervelend als je weet Dat BMC de tegenstander van vandaag de koploper was ze waren ook nog zonder puntverlies dus was het eigenlijk wel goed van belang dat alles op rolletjes zal lopen voor de mannen van Bert.

Ondanks de slechte voorbereiding (geen overleg en korte warming-up) gingen de paars-witten fel van start en het spel was vooral op de helft van de thuisploeg. Al snel had Maurits de kans om de score te openen maar oog in oog met de keeper speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor het voor de doelman een makkelijke prooi werd. Het was wachten op de openingstreffer en gezien de verhoudingen was iedereen ervan overtuigt dat dit een Leerdams doelpunt zal worden maar na tien minuten spelen bij de eerste de beste uitval van de thuisploeg werd hun spits geheel vrijstaande voor het doel van Joris gevonden en doordat hij niet faalde was de openingstreffer voor de thuisploeg 1-0.

Het spelbeeld bleef hetzelfde en weer lukte Maurits het om zich oog in oog te spellen voor de keeper maar ook nu raakte hij de bal weer niet goed en was het een makkelijke prooi voor de Brabantse goallie. Een paar minuten later kreeg Djaego een kans toen we een vrijetrap kregen op een voor hem leuke positie namelijk net iets buiten de zestienmeter ietwat aan de linker kant, maar zijn schot had te weinig kracht om de goallie te verrassen.

Enkele minuten later ging Djamiel over de rechterflank op karakter haalde hij de achterlijn en vanaf daar gaf hij paas terug op Wessel die de bal niet goed onder controle kreeg om goed uit te kunnen halen. Vlak voor het rustsignaal gaf Thomas met een mooie voorzet Daan een ideale kans, maar Daan dacht dat hij een verdediger in zijn rug had schoot te vlug en daardoor ook niet met de juiste precisie waardoor we met een 1-0 achterstand gingen rusten.

Na de limonade zagen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft en na een kleine vijf minuten spelen wist Daan over de rechterkant het zestienmetergebied in te dringen hij schoot maar dit schot werd geblokt door de keeper gelukkig kwam de bal voor de goed meegelopen Joris terecht en hij wist deze mogelijkheid wel om te zetten in een doelpunt die groots gevierd werd omdat hij zo bevrijdend aanvoelde.

Na het korte feestje van de 1-1 was het gelijk weer druk uitvoeren op de tegenstander en enkele minuten later ging Renzo voor het eerst op snelheid over de linkerflank een tweetal verdedigers voorbij, maar zijn voorzet kam ietwat achter Joris waardoor hij niet in staat was zijn tweede te maken. Halverwege de tweede helft ging Renzo weer op snelheid langs zijn tegenstander maar kort voordat hij de zestien in ging werd hij aan zijn shirt getrokken en kregen we een vrijetrap.

Nu zou je willen dat we iemand in het team hadden zoals  Schöne, maar die hebben we helaas niet toch dacht Djaego laat ik het proberen. Aan zijn gelaat zag je al dat hij de juiste concentratie te pakken had hij pakte de bal op en leg hem goed neer drie stappen naar achter lopen naar de goal kijken in en uitademen en toen kwam de aanloop je hoorde zijn rechtervoet tegen de bal aankomen met de juiste kracht de bal ging met een mooie krul richting de verre kruising de keeper ging ook die richting heen strekte zich uit maar de bal was al in de kruising alvorens de keeper daar was dus konden de paars-witten eindelijk de welverdiende voorsprong vieren.

Na de treffer van Djaego waren er nog tal van kleine kansjes, maar die gingen er niet in dus bleef de tegenstander hopen op de gelijkmaker en werden onze mannen wat slordiger waardoor er nog een zenuwslopende slot kwam. Tot drie keer toe mochten we de thuisploeg dankbaar zijn dat de opgelegde kansen die ze hadden naast het doel van Joris kwam en zelfs een keer op de lat.

Dus kwam het laatste fluitsignaal als een ware bevrijding en konden de mannen van Bert terecht een feestje vieren want met dit resultaat in de broekzak zijn ze nu doorgeschoven naar een gedeelde eerste plaats op doelsaldo staat RKTVC er beter voor maar laat dat nu de eerstvolgende tegenstander zijn op 6 april op ons eigen glaspark.