1 - 3

LRC JO13-1

1e klasse 4

18 mei 2019 11:00

Door afwezigheid van Bert moest André het team vandaag in zijn ééntje begeleiden gelukkig had hij John (vader van Djamiel) en Marcel (vader van Thomas) bereid gevonden om hem te assisteren. Niet alleen de technische staf had personele problemen want vandaag moesten we het stellen zonder Daan die wel erbij was als supporter. Daarnaast was Maks ook nog niet voldoende hersteld van de rugblessure die hij de vorige wedstrijd opliep hij was wel bereid om eventueel in te vallen. Dus moest trio JAM (John, André, Marcel) aan de gebruikelijke opstelling sleutelen, zo besloten ze om Thomas de plaats(laatste man) van Maks in te laten nemen.

Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het bij de paars-witten niet lekker liep door de verschuivingen in de opstelling liep het positiespel  wat de laatste tijd erg goed ging totaal niet.

Ondanks dit alles wist Renzo toch enkele malen zich op snelheid in een aantrekkelijke situatie te werken maar zijn vizier stond niet scherp genoeg de schoten gingen voorlangs en naast de goal.

Dat vroeg natuurlijk op een in werk zetten van een voetbalwet wanneer je zelf de kansen niet benut krijg je een doelpunt tegen.

Zo geschiedde het ook halverwege de eerste helft wist de thuisploeg de 1-0 op het scorebord te zetten. Een kleine vijf minuten later ging Thomas met de bal over de as van het veld en vanaf twintig meter van de goal af besloot hij om het maar te proberen zijn schot ging rakelings over de lat dus helaas kon er geen feestje (van de gelijkmaker) worden gevierd.

Dat het de eerste helft niet liep bleek wel uit het feit dat er één speler was die tegen zichzelf aan het schelden was, maar deze woorden hadden de tegenstanders ook waargenomen en beklaagden zich hierover bij één van onze leiders toen de teams zich richting de limonade afreisden.

In de kleedkamer hebben JAM en het team hierover gepraat en de speler die het had gedaan was zich er niet van bewust de tegenstander hiermee te kwetsen.

Voor dat de teams weer van start gingen voor het tweede deel van de wedstrijd hadden de spelers en de leider van de thuisploeg zich om onze speler heen verzameld en midden tussen het team had hij zich verontschuldigd omtrent zijn foute woordengebruik tijdens de eerste helft. Zowel  JAM als de leiders van de thuisploeg kregen hiervan de nodige kippenvel voor de moed van deze speler.

Na een kleine vijf minuten spelen wilde Maks het dan toch proberen om te kijken hoe het ging.

Nauwelijks twee minuten binnen de lijnen pakte hij nog net op eigen helft de bal af van een tegenstander en ging op volle snelheid de één na de andere tegenstander voorbij en kwam oog in oog met de keeper maar waarschijnlijk had de solo te veel kracht gekost want zijn schot was krachtloos en recht op de goalie waardoor de gelijkmaker nog niet gevierd kon worden.

Enkele minuten later moest Maks toch weer het veld af omdat zijn rug toch nog te veel last veroorzaakte weer een domper voor JAM. Wat in de eerste helft niet lukte bij Renzo ging nu wel goed nadat hij zijn directe tegenstander op snelheid gepasseerd had alleen de zestienmeter ingaande richting het doel en vervolgens doeltreffend uithalen hierdoor kwamen we op gelijke hoogte met de thuisploeg 1-1.

Halverwege de tweede helft ging Renzo goed door over de linkerflank hij haalde de achterlijn en gaf de bal strak voor richting de tweede paal. Daar stond Djamiel en die controleerde de bal goed tot hij voor zijn favoriete rechter kwam te liggen daarna schoot hij de bal strak tegen de netten waardoor de mannen van JAM met elkaar de 1-2 voorsprong mochten vieren.

Enkele minuten later raakte Maurits geïrriteerd doordat de paars-witten regelmatig werden terug gefloten doordat de scheidsrechter van mening was dat er een overtreding was begaan of er iemand buitenspel stond. Vanuit het leidingstrio werd er naar Maurits de opdracht gegeven om op te houden met klagen en met zijn voeten te gaan antwoorden.

Een kleine vijf minuten later halverwege de helft van het veld werd er op Renzo een overtreding gemaakt en Platon stond eigenlijk al direct bij de bal alles en iedereen was zich aan het verplaatsen zo was Djaego onderweg om de vrijetrap te gaan nemen en ook de tegenstander ging hiervan uit maar Platon zag Maurits volledig vrij staan toen Maurits de bal ontving draaide hij zich om en ging met de bal richting de zestienmeter omzeilde onderweg nog een verdediger en oog in oog met de keeper wist Maurits de 1-3 eindstand op het scorebord te zetten.

Tijdens het vieren van het feestje keek Maurits naar de bank en de mannen van JAM gaven hem de complimenten dat hij met zijn voeten had laten spreken en met een brede glimlach en een knipoog bedankte Maurits de leiders voor deze wijze raad.

Met deze drie punten die de paars-witten meenamen naar Leerdam en door andere uitslagen zijn de mannen op geklommen naar de derde plaats op de rangschikking.

Kampioen worden gaat niet meer lukken maar bij een gunstige uitslag bij RKTVC - BVV (overwinning RKTVC) en zelf uiteraard ook winnen kan de ploeg als tweede in de eindstand eindigen.