0 - 1

Hardinxveld JO13-1

1e klasse 3

7 november 2018 19:00

Deze wedstrijd zal eigenlijk in de herfstvakantie gespeeld zijn maar omdat beide teams te weinig spelers beschikbaar hadden is de wedstrijd verplaatst naar woensdagavond 7 november.

De mannen van BBM (Bert,Bart en Max) moesten het stellen zonder de geblesseerde Renzo die er wel bij was om zijn maatjes in de topper aan te moedigen. Gelukkig was Luuk van de partij zodat we toch met een volledig team de strijd konden aangaan tegen de koploper die op bezoek kwam. De bezoekers kwamen al voor de tweede keer naar het Glaspark de vorige keer wisten ze ons in de beker met 1-5 te verslaan.

Het hoofdveld van ons Glaspark was het veld waarop het schouwspel gebeurde.

Vanaf de aftrap lag het tempo van de wedstrijd enorm hoog er werden gelijk felle duels uitgevochten. Na ongeveer tien minuten spelen speelde Maurits de bal richting Djamiel die op zijn beurt vanaf randje zestienmeter een schot loste die rakelings langs de kruising helaas bleef de brilstand op het scorebord staan maar de waarschuwing aan de koploper was gegeven.

Aan de andere kant hadden onze verdedigers het behoorlijk druk met het tegenhouden en vooral Maks was veelal de loop in de weg voor de tegenstander waardoor Joris niet echt in actie hoefde te komen.

Doordat we 4-4-2 speelde hadden de koplopers het zwaar op het middenveld daar heersten de mannen van BBM.

Met een mooie diepte paas wist Djaego de bal bij Djamiel te krijgen die eigenlijk iets door moest lopen richting de penaltystip zodat hij beter de bal in de één van de hoeken kon plaatsen maar Djamiel besloot om vanaf de zestienmeterlijn te schieten en kon de keeper redding brengen.

Het publiek vermaakte zich kostelijk doordat er door beide teams voor iedere millimeter gestreden werd en in een enorm hoog tempo iedereen was ook verbaast toen de scheidsrechter floot voor het rustsignaal.

Ook na de limonade ging het spel snel heen en weer en halverwege de tweede helft ging Maurits over de linkerflank naar voren net iets buiten de zestienmeter werd hij neergelegd de scheidsrechter gaf hem een vrijetrap een mooie positie voor een rechtspoot om de bal erin te draaien en Thomas probeerde dat ook maar helaas voor alles wat paars-wit een warm hard toe draagt wist de keeper redding te brengen.

Aan de andere kant werden de bezoekers ook dreigender maar Joris wist telkens redding te brengen. De mannen van BBM deden er alles aan om onder de druk die door de koploper werd opgevoerd vandaan te komen daarbij maakte Maurits een overtreding die volgens de scheidsrechter niet door de beugel kon hij besloot om Maurits vijf minuten te straffen.

Met tien man verzette de paars-witten zich met man en macht en toen de spits van de tegenpartij een soortgelijke overtreding maakte als even ervoor Maurits deed was de verbazing groot dat we enkel en alleen maar een vrijetrap kregen.

Gelukkig hebben we zonder schade de vijf strafminuten van Maurits overleefd maar ook met 11 tegen 11 bleef de druk hoog.

Enkele minuten voor het eindsignaal werd Ruben gevloerd echter mocht het spel voort waardoor onze verdediging met een man minder kwam te staan. De bal belande uiteindelijk binnen de zestienmeter en Joris was uitgekomen om zijn verdedigers te komen helpen hij wist in eerste instantie de bal te pakken maar doordat één van de Hardinxveldse aanvaller letterlijk op hem zat kon Joris niet snel genoeg omhoog komen om nogmaals naar de bal te duiken de aanvaller kon wel gemakkelijk bij de bal komen en schoot de bal in het verlaten doel.

Iedereen keek wat de scheidsrechter deed en die wees tot verbazing naar de middenstip er volgde gejuich van de bezoekers en huilend ging Joris verhaal halen bij de scheids het besluit stond vast en op het scorebord stond 0-1 te lezen.

Dit veranderde niet meer en zo zagen we een boeiende topper waarin we zeker een punt verdiende toch in verlies eindigen.