0 - 3

LRC JO13-1

1e klasse 3

13 oktober 2018 10:00

Afgelopen week hebben de mannen van BBN 2 x in actie moeten komen allereerst maandag 8 oktober in het kader van de EM cup kwamen onze vrienden van Unitas JO 13-1 naar het glaspark.

Deze cup-wedstrijd werd een heuse bekerkraker van de bovenste plank om ieder millimeter veld werd getreden door beide teams.

De paars-witten kwamen 2-0 voor door doelpunten van Joris van Bruchem en Maurits, maarde bezoekers uit bliekenstad kwamen langszij. Daarna dacht Djamiel vlak voor tijd de winnende treffer te hebben gemaakt ware het niet dat hun grensrechter de vlag omhoog hield en de scheidsrechter dit besluit overnam en het doelpunt dus afgekeurd werd. Iedereen vroeg zich al af wat er ging gebeuren bij een gelijke stand toen tijdens de extra tijd de tegenstanders het net nogmaals troffen waardoor na het laatste fluitsignaal 2-3 op het scorebord was te lezen Unitas door naar de groepsfase en de paars-witten moeten op herkansing om het zelfde te behalen.

Zaterdag 13 oktober ging de reis over vlakke wegen maar kwamen we uit eindelijk in Zevenbergen terecht waar we tegen de plaatselijke vv Virtus mochten strijden in de vierde competitieronde.

Het team van Bert (Bart en Max zijn in uitwedstrijden zelden erbij omdat ze zich zelf moeten voorbereiden voor hun eigen wedstrijd) was voor het eerst dit seizoen compleet.

De paars-witten gingen voortvarend van start zette de thuisploeg goed vast op hun eigen helft en het duurde niet lang alvorens Maurits zichzelf vrij speelde en vanaf de zestienmeterlijn met zijn schot de keeper kansloos liet de 0-1 was geboren.

Enkele minuten later werd Renzo over de linkerflank gevonden hij ging op snelheid door en trok het zestienmetergebied in hij schoot de bal en deze belande in de verre hoek in de goal het stond 0-2 maar echt juichen deed Renzo niet want tijdens het schot schoot het ook weer in zijn lies en ging hij dus na zijn doelpunt geblesseerd weer van het veld.

De andere paars-witten gingen vrolijk verder maar we kwamen nog wel een keer goed weg toen de thuisploeg een vlijmscherpe counter uit de hoge hoed toverde zelfs Joris Klaren werd gepasseerd maar de paal bracht redding.

Vlak voor het rustsignaal haalde Maurits nogmaals van net buiten de zestien hard uit zijn schot ging onderkant lat en kwam net op achter of voor de doellijn weer op de grond maar helaas is dit geen wedstrijd met doellijntechnologie of een VAR  en de grensrechter hield zijn vlag omlaag dus gingen we rusten met 0-2 op het scorebord.

Na de limonade gingen de mannen van Bert vrolijk verder zoals in de eerste helft al het feit was en na vijf minuten zette Maurits het op een solo met happy-end en schoot zo de 0-3 in.

Daarna werd het wat grimmiger met als grote dieptepunt het feit dat Djaego letterlijk het veld werd afgeschopt. Bij zo'n grove overtreding in het betaalde voetbal zal de media meerdere malen de beelden terug halen waardoor de bond niets anders kan doen dan de dader ervoor alsnog te schorsen.

Maar dat was nu niet het geval en de scheidsrechter was zelfs een beetje verbaasd dat Bert zich hierover woest uitte tegen hem dat hij er zelfs niet voor gefloten had.

Ondanks het uitvallen van Djaego gingen de paars-witten vrolijk verder en volgde er nog tal van kansen om de score nog op te kleuren zo wist Wessel met een steekbal Djamiel te vinden maar in plaats van te schieten dreef Djamiel zijn actie te ver door waardoor hij zich vast liep in de verdediging.

Enkele minuten later nam Thomas een vrije trap vanaf de rechterflank hij wist de voor het doel vrijstaande Platon te vinden maar hij twijfelde tussen in te koppen of te schieten en probeerde het laatste alsnog te doen maar raakte de bal half waardoor de keeper makkelijk redding kon bieden.

Vlak voor het eindsignaal redde Joris nog knap door de bal die Ruben onbedoeld met het hoofd van richting veranderde nog tot corner te verwerken.

Hierdoor bleef het 0-3 en kunnen de Paars-witten zich op gaan maken voor het duel over twee weken wanneer de koploper naar het glaspark komt.