Drechtstreek JO13-1

1e klasse 3

1 december 2018 10:00

Met een volledig fitte selectie gingen de mannen van BBM de strijd aan tegen Drechtstreek.

Onze gasten staan laag geklasseerd dus vooraf was al een groot vertrouwen in handhaving van de vorige week veroverde tweede plaats van de rangschikking.

De start van de wedstrijd was ook veel belovend na amper één minuut spelen kregen we de eerste corner vanaf de linkerkant.

Zoals zo vaak werd deze genomen door Djaego die de bal strak voor en Daan was er als de kippen bij om deze met zijn hoofd achter de keeper in de netten te werken. De paars-witten konden juichen want de 1-0 stond te lezen op het scorebord.

Na de snelle openingsgoal gingen de mannen van BBM verder met waarmee ze begonnen waren de druk op de tegenstander was enorm en al snel volgde er een hele rits aan kansen.

Zo miste Platon tot tweemaal toe met een schot uit tweede lijn, Maurits kopte een corner op de lat, Djaego schoot een vrijetrap net naast.

Na ruim een kwartier spelen wist Renzo de bal bij Cas te bezorgen die op zijn beurt oog in oog kwam met de keeper hij was gelukkig snel genoeg om de twee verdedigers die in de achtervolging waren achter zich te houden en plaatste de bal langs de uitlopende keeper en eindelijk was het verschil van twee doelpunten ook te lezen op het scorebord.

Daarna gingen de paars-witten vrolijk verder met kansen missen dus was de 2-0 ook de stand toen de mannen naar de limonade gingen.

Na de rust zagen we een heel ander beeld dit kwam deels doordat we een straffe tegenwind erbij kregen als tegenstander maar ook doordat BBM wat verschuivingen hadden gedaan in de opstelling.

Na een kleine tien minuten spelen wisten de gasten uit een corner de aansluitingstreffer te produceren.

Tijdens het vieren van dit doelpunt kreeg één speler van de tegenpartij een gele kaart (vijf minuten naar de kant) wegens praten tegen de scheidsrechter.

Ook met een man meer lukte het de paars-witten niet om het spel van de eerste helft te hervatten.

De tegenstander rook bloed en werd wat brutaler maar schoten uit tweede lijn miste precisie waardoor we lang mochten blijven hopen.

Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal ging het dan toch mis Joris twijfelde of hij uit moest lopen of niet de aanvaller van de gasten zag dit goed en schoot met een boogje de bal over Joris heen en de stand was weer in evenwicht.

Dit bleef staan tot het einde en doordat EBOH zijn wedstrijd wel gewonnen had staan we nu derde.

Het beloofd volgende week spannend te worden wij moeten zelf in en tegen Heerjansdam winnen en hopen dat inmiddels kampioen Hardinxveld onze concurrerend voor de tweede plaats EBOH klopt alleen dan ronden we de eerste competitieronde nog met een tweede  plaats af.