Pelikaan JO13-1

1e klasse 3

17 november 2018 10:00

Maandag 12 november: MVV 58 JO 13-1 tegen LRC JO 13-1 (EM-Cup)

Voor de EM-cup moesten de mannen van André en Martin (vervangers voor BBM) op reis naar Meteren om daar te proberen een ronde verder te geraken. Dit moest geklaard worden zonder Renzo maar in Milan van JO 11-1 hadden we een uitstekende vervanger.

Eenmaal aangekomen in Meteren zag het er niet echt uit dat daar een wedstrijd zal gaan plaatsvinden en na hier en daar wat te vragen kwamen we er achter dat de tegenstander op weg was naar het Glaspark.

De misverstand zat aan de zijde van de tegenstander en deze herstelde dit door snel alles te regelen zodat de wedstrijd wel door kon gaan.

De kantine werd geopend en onze supporters kregen een bak koffie of thee in no-time werd er een scheidsrechter opgetrommeld een veld geregeld en waren de tegenstanders vanuit Leerdam weer terug gekomen naar Meteren.

Een half uur later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd het zal een strijd worden tussen de kat en de muis.

De paars-witten waren duidelijk een maat te groot voor de thuisploeg.

Het duurde ook niet lang alvorens Wessel die goed reageerde (toen de keeper een schot uit tweede lijn verkeerd pareerde )en met het hoofd de 0-1 op het scorebord zette. Daarna ging het snel met goed voetbal werd de tegenstander op eigen helft vast gezet en door doelpunten van Platon, Maurits (2x) en Cas was bij het rustsignaal te lezen dat we met 0-5 naar de limonade gingen.

Na de rust werden de paars-witten slordig gingen veelal voor eigen succes en waren er maar weinig hoogtepunten te vinden. Wel wist Maurits de 0-6 op het scorebord te zetten en kon de thuisploeg ook nog een keer juichen toen voor hun de eretreffer in de netten achter Joris belande.

Met een 1-6 overwinning gingen we terug naar Leerdam waar we op 3 december tegen GRC 14 mogen proberen nog verder te komen in de EM-Cup.

Zaterdag 17 november 2018 LRC JO 13-1 tegen Pelikaan JO 13-1

Met een complete selectie  konden de mannen van BBM de strijd aangaan tegen de uit Zwijndrecht komende Pelikaan. Toen het eerste fluitsignaal op het glaspark klonk werd al snel duidelijk dat de vogels ook een makkelijke opponent zal zijn voor de paars-witten.

Na 10 minuten spelen stuurde Maurits Djamiel alleen op de keeper af op zijn beurt omspeelde Djamiel knap en plaatste de bal in het nestje van de uitgelopen vogel 0-1.

Het was eigenlijk wachten op de tweede treffer van de paars-witten maar toen de bal achterin tussen Maks en Thomas doorslipte wist een aanvaller van onze gasten de stand weer in evenwicht te zetten 1-1.

Toch herpakten de mannen van BBM zich weer maar het duurde tot vijf minuten voor de rust tot dat dit weer op het scorebord te lezen was.

Bij de vogels werd er aan buitenspel gedacht toen Djamiel weer diep werd gestuurd en op het moment van spelen liep Cas een stukje verderop wel buitenspel maar hij deed niet meer mee omdat Djamiel weer de keeper wist te verschalken en zo zag vriend en vijand dat we met een 2-1 voorsprong richting de limonade gingen.

In de tweede helft zagen we de mannen van BBM lekker combineren en toen de bij de tweede paal vrijstaande Daan werd gevonden had dezelfde Daan weinig moeite om de 3-1 op het scorebord te laten prijken.

Even later kregen de paars-witten een corner vanaf de rechterkant Djaego plaatste deze netjes bij de eerste paal waar Maurits voor zijn man kwam en vakkundig met het hoofd de bal tegen de netten werkte.

De 4-1 vierden Djaego en Maurits door op elkaar af te lopen en tegen elkaar met de schouders op te springen. Enkele minuten later mocht Daan net als eerder in de wedstrijd simpel de 5-1 op het scorebord zetten. En vlak voor tijd besliste een droog afstandsschot van Djaego de eindstand op 6-1.

Na een doelpuntrijke week is wel duidelijk dat de mannen van BBM bezig zijn aan een goede reeks en lijkt de tweede plaats nog altijd haalbaar.

Het verschil is geslonken naar twee punten en er zijn nog drie wedstrijden te gaan met de wetenschap dat de nummer één nog tegen de nummer twee moet.