Kou kan LRC JO13-1 niet deren, winst in Dordrecht

2 - 3

LRC JO13-1

1e klasse 3

3 november 2018 8:30

Bert en zijn mannen moesten vroeg uit de veren de reis ging naar Dordrecht waar om 08:30 uur de vrienden van Oranje-wit moest worden bestreden.

Ondanks het vroege tijdstip gingen de paars-witten toch goed van start al snel vond het spel op de helft van de thuisploeg plaats en na een kleine 10 minuten wist Stijn met een schot uit tweede lijn voor het eerste gevaar te zorgen.

Enkele minuten later gaf Maurits met een ultieme steekbal naar Renzo een mooie gelegenheid om de score te openen Renzo wist dit cadeautje goed uit te pakken en zo was de 0-1 geboren.

Na de openingstreffer gingen Bert zijn mannen vrolijk verder en kregen hier en daar kleine kansjes aan de andere kant was Joris meer toeschouwer dan dat hij op de proef gesteld werd.

Ongeveer tien minuten voor het rustsignaal speelde Djaego de bal diep op Renzo die heel goed zag dat de keeper niet goed in zijn doel stond en met twee verdedigers in zijn kielzog haalde hij uit waarna de mee gereisde paars-wit supporters konden juichen voor de 0-2.

Met deze stand op het scorebord gingen de spelers aan de limonade.

In de tweede helft gingen de paar-witten druk op zoek naar de derde treffer en Cas dacht deze op zijn slof te hebben maar helaas werd zijn inzet die wel de keeper passeerde nog gered door een verdediger die op de doellijn stond.

Daarna kreeg Djamiel tot tweemaal toe een unieke mogelijkheid maar hij was niet cool genoeg om er één van te verzilveren.

Toen volgde een oud gebruikelijke voetbalwet nadat Ruben en Djaego geen van beide de bal die tussen hun in kwam (doordat Joris Klaren deze in de richting van de twee verdedigers speelde) weg speelde wist de rechtsbuiten van de thuisploeg de bal te onderscheppen en deze aanvaller plaatste de bal met links in de verre hoek en liet Joris kansloos nadat hij de bal uit de netten haalde stond op het scorebord te lezen dat het 1-2 was geworden.

Kort daarna pakte de paars-witten weer de draad op en wederom Cas kreeg een mooie schietkans de bal belande onderkant lat en omdat er nog altijd geen doellijntechnologie is op de amateurvelden zullen we nooit weten of de bal wel of niet over de lijn was.

Amper een minuut later kreeg Maurits het op zijn heupen hij dacht even dat hij op een skipiste was maar wist zijn slaom wel met het juiste resultaat af te sluiten door de bal met een strak schot achter de keeper in de netten te plaatsen en het verschil was weer twee 1-3.

Ongeveer vijf minuten voor het einde leek Maks de deur goed dicht te gooien toen hij de bal onderschepte hij wilde deze daarna richting Joris Klaren te spelen maar hij raakte de bal verkeerd en de rechtsbuiten van de thuisploeg wist deze bal te onderscheppen en wist zijn kunstje die hij al eerder liet zien te herhalen en de 2-3 was op het scorebord te lezen.

In de laatste minuut kregen de paars-witten een corner vanaf de linkerkant zoals gebruikelijk ging Djaego deze nemen de bal draaide mooi richting de tweede paal en zonder dat deze werd aangeraakt krulde hij in de verre kruising het feestje werd al gevierd maar de overigens goed fluitende scheidsrechter gooide roet in het eten door de goal af te keuren wegens duwen van één van onze aanvallers (zelf is het mij ontgaan maar de man in het zwarte pak beslist dus moet dit gerespecteerd worden).

Na het laatste fluitsignaal waren onze mannen nog altijd boos op het afkeuren van de goal dat terwijl ze eigenlijk trots mogen zijn op de wel verdiende drie punten die ze mee namen naar Leerdam.