LRC JO13-1: Drukke week met bijzonder moment

1e klasse 3

8 december 2018 10:00

Het was een drukke week voor de mannen van BBM allereerst moest er in het kader van de EM-Cup een thuiswedstrijd worden afgewerkt tegen GRC'14.

Het bleek achteraf gezien een duel tussen de reus en de dwerg.

Amper begonnen en de 1-0 van Cas stond op het scorebord een minuut later schoot Renzo de 2-0 binnen.

Weer vijf minuten later ronde Maurits zijn solo af met een treffer 3-0 halverwege de eerste helft deed hij dit nogmaals en vlak voor rust was Maurits zijn hattrick compleet en gingen de mannen met een 5-0 voorsprong richting de limonade.

Na rust werd er nog  1 x  gescoord door Renzo en miste Maurits nog een strafschop waardoor deze bekermatch de boeken in zal gaan als een 6-0 overwinning.

Dinsdag 4 december gingen de meesten mee met een JO 14 selectie naar Utrecht om daar tegenstand te bieden tegen de plaatselijke FC Utrecht JO 13.

Ook dit was een duel tussen de reus en de dwerg echter nu waren we zelf de dwerg.

Toch moet gezegd worden dar de paars-witten zich karig staande hielden met een 3-0 achterstand bij de rust konden we niet echt ontevrede zijn.

Ook na de rust konden we goed tegenstand bieden natuurlijk was Utrecht in staat om de score te verdubbelen.

Met een eretreffer van Maurits (en een grote kans voor Daan die de bal helaas te ver voor zich uitspeelde en zo geen tweede treffer van de paars-witten) konden de mannen ondanks de 6-1 verlies toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Zaterdag 7 december 2018 Heerjansdam JO 13-1 tegen LRC JO 13-1

Het was de allesbeslissende wedstrijd om de tweede plaats zelf moesten Bert en zijn mannen winnen en EBOH die op bezoek gingen bij kampioen Hardinxveld moest verliezen dan was de tweede plaats voor de paars-witten.

De eerste helft was buiten de elf tegenstanders van de tegenpartij nog een lastige tegenstander op het veld namelijk de wind.

De mannen van Bert moesten met een straffe tegenwind afrekenen hetgeen goed terug te zien was aan het spel.

Het liep niet echt lekker op het middenveld waren we wel sterker maar de bal kwam niet echt voorin.

Na een kleine tien minuten spelen verkeek de keeper van de thuisploeg zich op een schot uit tweede lijn van Maurits waardoor we toch de 0-1 konden vieren.

Vijf minuten later overkwam Joris hetzelfde een zwak schot vanaf de linkerkant werd door de wind in de verre hoek geblazen en de stand was weer in evenwicht.

Vlak voor het rustsignaal maakte Renzo goed gebruik van zijn snelheid hij rende met de bal aan de voet weg van zijn tegenstander en wist oog in oog met de keeper het net te vinden.

Dus gingen de mannen van Bert met een 1-2 voorsprong richting de limonade.

Na de rust ging het allemaal een stuk makkelijker het zal een waar doelpuntenfestijn worden.

Al snel vond Cas het doel toen hij door Renzo bediend werd na een mooi uitgespeelde aanval over de linkerflank waardoor 1-3 was op het scorebord te lezen.

Enkele minuten later ronde Daan zijn solo af 1-4 en schoot kort daarna de 1-5 binnen door een vrijetrap net iets buiten de zestienmeter  te benutten.

Daarna was het tweemaal Cas die de score opschroefde naar 1-7 en Djaego wist met een afstandsschot de 1-8 binnen te schieten.

De eindstand zal uiteindelijk 2-8 worden en ondanks de vele doelpunten waren dit niet de hoogtepunten van de wedstrijd.

Uiteraard had Hardinxveld ook zijn sportieve plicht gedaan door EBOH met 5-0 te verslaan maar ook dit was niet waar het over ging na de wedstrijd, nee dat ging over Daan.

We konden Daan bijna in een rijtje zetten van spellers zoals Bale,  Ronaldo eigenlijk nog meer met Ibrahimovic.

Net iets buiten de zestienmeter stond Daan met de rug naar de goal hij kreeg de bal hoog aangespeeld met beide benen ging hij de lucht in en zijn timing was perfect de bal kwam op zijn linkervoet ging over Daan heen ook over alle verdedigers heen richting de goal.

De keeper zag die bal aankomen en kon helaas voor Daan met zijn vingertop de bal nog maar net stoppen alvorens deze de doellijn zal passeren.

De oos en aas volgde en iedereen zij wat jammer dat die bal van Daan er niet inging het zal een wereldgoal zijn geweest.

Toch was iedereen super tevreden de ruime overwinning  was goed voor de tweede plaats.