3 - 2

Groote Lindt JO13-1

1e klasse 3

22 september 2018 10:00

De eerste competitiewedstrijd ging van start zonder de nog altijd geblesseerde Renzo daar hadden BBM (Bert, Bart en Max) Lyam van JO 11-1 als vervanger voor gevonden.

Stijn was wel weer van de partij hij had begin van de tweede helft een kleine 10 minuten mee gedaan.

Vooraf aan de wedstrijd hielden de spelers 1 minuut stilte dit omdat  bij onze gasten de vader van de trainer was overleden.

Na de minuut stilte volgde een fase waarin de paars-witten probeerde de tegenstander onder druk te zetten.

Hetgeen best wel lastig was doordat de wind schuin tegen ook niet mee hielp daarbij en na 10 minuten spelen kwam er ook een uitbraak van de uitploeg die daarin de uitkomende Joris wist te omspelen en de bal tegen de netten te schieten ondanks een uiterste poging van Thomas om de bal voor de lijn te houden dus keken we tegen een 0-1 achterstand aan.

Daarna volgde er een fase waarin de tegenstander meer balbezit had maar toch wisten de mannen van BBM zich staande te houden.

Ongeveer 5 minuten voor de rustsignaal toverden de paars-witten een aanval uit het boekje eruit.

Het begon bij Ruben die de bal had afgepakt van zijn directe tegenstander hij speelde door op Platon die speelde in één keer door naar Daan die net iets buiten de zestien stond en de bal doorspeelde naar Maurits die in de zestien stond hij draaide door en kwam oog in oog te staan met de keeper die hij verschalkte door de bal langs hem heen te schieten en de 1-1 was een feit, met deze stand gingen de mannen richting de limonade.

In de tweede helft was Lyam Rietveld in het veld gekomen een speler van JO 11-1 die voor het eerst op een heel veld zijn kunsten vertoonde.

Zijn inbreng gaf het team de nodige boots er werden steeds meer duels gewonnen en het duurde ook niet lang voordat Maurits die net iets buiten de zestien aan de bal kwam en ijzersterk doorzette tot in de zestien waar hij besloot om de bal maar eens in de doel te schieten en met succes want na dit schot stond de stand 2-1 op het scorebord.

Echter lang konden de mannen van BBM hier niet van genieten want de uitploeg wist in een vlijmscherpe uitval  de stand weer in evenwicht te brengen.

Na een aantal kansen van oa Daan en Djamiel was het wel duidelijk dat de paars-witten het hier niet mee eens waren, maar de tijd begon te dringen.

Met nog drie minuten te spelen probeerde Maurits het tij te keren door na een solo echter stuitte hij op de keeper maar tot geluk van ons allen die paars-wit ademen kwam de bal voor de voeten van Lyam hij wist zijn goede debuut  te bekronen met een treffer een luid gejuich volgde en echt alle spelers van Lrc kwam hem feliciteren met de 3-2 die op het scorebord te lezen was.

Hierna was het nog één keer de adem inhouden toen de tegenstander weer uitbrak gelukkig was Thomas bij de pinken door zijn tegenstander op te houden zij het door een overtreding te maken en ondanks de scheidsrechter tot drie maal toe de daarop volgende vrijetrap liet overnemen wegens te snel inlopende spelers vanuit de muur ging de bal er niet in dus konden de eerste overwinning door de mannen van BBM gevierd worden op het glaspark met grote dank aan debutant Lyam Rietveld.