3 - 3

LRC JO13-1

Groep 5 01

1 september 2018 9:45

Het seizoen 2018/2019 is weer van start en JO 13-1 heeft een nieuwe selectie deze bestaat uit Keeper Joris Klaren de verdedigers zijn Djaego Bruggeman, Stijn Vergeer, Ruben Molenaar, Max Ranschaert op het middenveld zien we de volgende spelers lopen namelijk Thomas Krul, Maurits Dekkers, Platon Kotenev, Daan van Duinkerken op de voorste linie vinden we Wessel van der Stelt, Joris van Bruchem, Cas Hoorn, Djamiel van den Wijngaard en Renzo Kleijn.

Bert Bruggeman is de leider en Max Schaaij en Bart Barendregt zijn de trainers.

Na slechts één weekje trainen stond de eerste officiële wedstrijd op het program namelijk de uitwedstrijd  tegen Groot-Ammers voor de beker.

Allereerst een compliment voor de terreinmeesters van de tegenstander we speelde op een mooie groene grasmat waar niets te zien was van de droogte die ons land de laatste maanden in de ban heeft gehouden.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Paars-Witten voornamelijk op de helft van de thuisploeg te vinden en halverwege de eerste helft was er een goede aanval over de rechterflank en wist Joris van Bruchem de voor het doel vrijstaande Cas te bedienen dit cadeautje wist Cas wel uit te pakken door zijn eerste doelpunt in het paars-witte shirt in te schieten 0-1.

Vlak voor het rustsignaal dachten we zelfs op 0-2 te komen maar het schot uit tweede lijn van Maurits werd knap door de keeper van de thuisploeg tegen gehouden waardoor we met een magere 0-1 richting de limonade gingen.

Na de rust Kregen we nog een aantal kansen maar telkens wist de keeper dit net te voorkomen en zoals de voetbalwet dan voorschrijft dan gaat het aan de andere kant mis na een te zachte terugspeelbal van Max verwerkte Joris Klaren de bal ook slecht deze kwam terecht bij een aanvaller van de thuisploeg die hem vervolgens over Djaego (die snel richting de doellijn was gerent) tegen de netten schoot waardoor de 1-1 op het scorebord te lezen was.

Hierna werd het een beetje rommelig we wisten nog wel regelmatig goede aanvallen op te zetten  maar verdedigend was het allemaal iets minder.

Halverwege de tweede helft wist Platon met een mooie diepte paas Renzo te bereiken die op zijn beurt goed op snelheid door ging en de voor het doel vrijstaande Djamiel bediende bij zijn eerste goal van het seizoen.

Een kleine vijf minuten later werd Renzo weer op snelheid gevonden over de linkerflank en nu bediende hij Cas die met zijn tweede doelpunt de stand op 1-3 zette.

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen en de eerste zegen is binnen dacht iedereen, maar niets is minder waar al snel werd een fout van de achterste linie weer keihard afgestraft door een mooi doelpunt van de thuisploeg en een paar minuten voor het eindsignaal was Thomas genoodzaakt om een speler vlak voor de zestienmeter te vloeren om zo de 3-3 te voorkomen helaas was dit uitstel van executie want de vrijetrap die volgde ging knap de kruising in en moesten we genoegen nemen met één punt die mee ging naar Leerdam.

Doordat de fotograaf zijn fototoestel nog vol was met vakantiekiekjes hebben we geen foto's bij dit verslag.