LRC 1

3 - 0

Leerdam Sport'55 1

24 april 2018 19:00

Het was een wedstrijd in het kader van de EM Cup en dan spreken we over de verliezersronde. Beiden waren reeds in een eerder stadium uitgeschakeld voor de echte hoofdprijs, de grote finale. Maar op verzoek van veel clubs had de organisatie besloten dit seizoen voor het eerst een verliezersronde in het leven te roepen.

Uit de poulefase gaat er steeds maar één elftal door naar de volgende ronde en dat was voor velen toch wat te weinig. Vandaar de verliezerronde waar de nummer twee van iedere poule aan mee deed. En zo kon het gebeuren dat voor de kwartfinale de wedstrijd tussen LRC en Leerdam sport op het programma stond. Een plaatselijke derby waar de scherpe kantjes allang vanaf zijn en het vooral gezien wordt als een leuk oefenduel.

Beide ploegen hebben in de competitie weinig meer te zoeken, slechts een wonder kan nog zorgen voor enige opwinding bij wie dan ook. Leerdam sport kan rechtstreekse degradatie in theorie in ieder geval nog ontlopen en voor LRC rest de opdracht om in ieder geval in het linker rijtje te gaan eindigen. Het betekent dat beide dus nog serieus aan de bak moeten om die doelen te halen.

Maar dat neemt niet weg dat beide natuurlijk wel graag het onderlinge duel willen winnen met, op basis van de afdeling waarin men uitkomt, LRC als favoriet. Voor de thuisclub was er weinig te winnen, een overwinning werd als normaal gezien en ieder ander resultaat toch als een blamage. Tot dat laatste kwam het niet want al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Leerdam Sport geen enkele kans zou hebben.

Echt getraind voor dit duel hadden de mannen uit Leerdam West niet en ook LRC zocht het vooral in andere spelers dan men gewoon is in de basis, zeker niet op de posities waar men nu stond. Aan één kant gaf men daarmee andere de kans zich te laten zien, aan de andere ook noodzaak aangezien er toch wel de nodige spelers waren die niet in actie konden komen vanwege wat ongemakken en dan komt een duel op dinsdagavond niet helemaal uit.

Maar voor wie de kans kreeg toch een aardige gelegenheid zich te laten zien en dat gold met name voor spelers die nog niet zo vaak basis hebben gespeeld. Zo maakte Stefen Boekhout zijn opwachting, deed Gio Sihasale waar hij patent op heeft en maakte Rick van Loo zijn entree in de hoofdmacht na lange tijd uitgeschakeld te zijn geweest door een vervelende blessure. Er was een heel nieuw centraal duo, Danny van Steijn en Jeffrey Winkelman vormde het hart van de defensie en deden dat soeverein. Sjoerd de Groot verdedigde het doel en had het in de tweede helft iets drukker dan in de eerste 45 minuten.

Een nieuwe opstelling, andere namen op verschillende posities, hoe liep dat. Om te beginnen kunnen we stellen dat de openingsfase best goed te noemen was van de kant van LRC maar nadat men een snelle 2-0 voorsprong had genomen zakte men toch een behoorlijk eind terug. Te vaak ging men over tot pogingen die misschien leuk zijn als ze lukken maar is de praktijk anders dan is het simpelweg samen te vatten als slordig.

Het kwam het beeld van de wedstrijd niet echt ten goede en of er veel te genieten was voor de toeschouwers laten we over aan ieders eigen beleving. Groots was het in ieder geval niet, daar zal iedereen het over eens zijn.

En Leerdam Sport, dat wilde absoluut maar konden niet. Veel van hetzelfde dat echter geen hout sneed want zeker voor de rust kwam men nooit tot een echte aanval, werd men één keer gevaarlijk. Het verschil tussen beide was deze avond gewoon te groot waardoor het een duel werd van ,,net niet’’. Sportief was het zeker en daarom was het jammer dat een wilde overtreding van Akram Chentouf direct met een rode kaart werd beloond. Voor het duel maakte het allemaal niets uit, de zege van LRC, de stand was op dat moment 3-0, kwam nooit in gevaar.

LRC begon redelijk overrompelend aan de eerste fase van het duel al zorgde Stefen Boekhout met een wat ongecontroleerde terugspeelbal toch voor een ‘’O’’ momentje voor Sjoerd de Groot. Leerdam Sport verdedigde met veel mensen achter de bal en wilden profiteren van mogelijke ruimte in de counter, ruimte die er niet kwam want LRC was baas op het middenveld. En de beloning voor de thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd.

In de 9de minuut een harde voorzet van Ansu Camara die matig werd verwerkt door de verdediging van Leerdam Sport, Gio Sihasale pikte de bal op en deed wat hij in iedere wedstrijd tegen Leerdam Sport al deed als hij in de basis begon, scoren, 1-0.

Een vlotte treffer maar daar bleef het niet bij. Eén minuut later was alle mogelijke spanning al uit de wedstrijd verdwenen toen een goed lopende aanval door Akram Chentouf werd afgesloten met een goed doelpunt, 2-0. Het publiek ging er eens goed voor staan maar echt verwent werd men in de eerste 45 minuten niet meer. LRC bleef de meest aanvallende ploeg maar men overdreef de acties te vaak waardoor er steeds weer een speler van Leerdam Sport tussen kon komen.

Van de bezoekers was niets te zien in aanvallende zin, de eerste corner kreeg men na 34 minuten en even later had men een mogelijkheid via een vrije trap even buiten het strafschopgebied, zo ver naast ging de bal niet maar niet zover is ook naast.

In de tweede helft veranderde er in feite niet veel en weer waren er maar enkele minuten nodig voor een volgende treffer van LRC. In de 50ste minuut kreeg LRC een vrije trap op een meter of 19 van het doel van Leerdam Sport, Rick van Loo mikte op en vond de hoek waar de doelman juist niet bij de bal kon, 3-0. Het betekende het eind van de wedstrijd en daar hielp ook het inbrengen van Sedan Ozan, Ali Yilmaz en Brennan Bieri niets aan. Ze vervingen Gio Sahetapy, Bart Barendregt en Rick van Loo.

Het duurde vrij lang voor er van enige opwinding sprake was, maar Akram Chentouf had in de 62ste minuut pech dat zijn vrije trap via de lat over ging. Voor Chentouf was het zijn laatste kunstje in dit duel. Toch bleef LRC de betere kansen houden al kwam Leerdam Sport ook wat vaker voor het doel van De Groot. Maar een poging eindigde in het zijnet terwijl Ansu en Sedan geen kans zagen de goede mogelijkheid die men kreeg te verzilveren.

Langzaam werd het donker en doofde ook het vuur van de wedstrijd, het bleef vooral beperkt tot vrij nutteloze pogingen al raakte Leerdam Sport in ieder geval nog de kruising van paal en lat. Veel meer opwinding kwam er nooit en bleef het bij 3-0.