84'

LRC Leerdam 1 - 1e klasse C

17 april 2018 19:30

J. Molenaar

Dinsdagavond werd het tweede deel van de uitwedstrijd tegen SVL in Langbroek afgewerkt. Er stonden nog 37 minuten op de klok, het resultaat van het eerder gestaakte duel. Voor LRC Leerdam was het tevens de tijd om te laten zien dat men wel degelijk als team kan opereren.

De spelers hadden zaterdag, na de wedstrijd tegen Bennekom, goed opgelet, misschien in het weekend echt in de spiegel gekeken. Feit was in ieder geval dat de Leerdammers onherkenbaar waren, in de meest positieve zin. Voor thuisclub SVL, dat een matige indruk maakte en in feite al weinig geloof meer had in een goed resultaat betekende het dat men een behoorlijke oor wassing kreeg want toen scheidsrechter Jerrey Molenaar na 37 minuten weer voor de laatste maal floot stond er toch echt 0-7 op het bord, LRC was het duel aangevangen met een stand van 0-3.

Noem het een verrassende uitslag, in ieder geval de hoogte maar een beter antwoordt kon de selectie niet geven. Men denderde als het ware over SVL heen dat weinig tot niets liet zien, alleen in de slotfase moest Thijs Janssen nog een enkele maal handelend optreden.

LRC speelde met haar, mogelijk sterkste opstelling waarbij vooral het weer meespelen van Ansu Camara meer dan een slok op een borrel scheelt. Iedereen kent zijn speelstijl, vooral moeilijk van de bal te krijgen en een dergelijk aanspeelpunt was in de voorgaande wedstrijden niet aanwezig.

LRC maakte al vroeg duidelijk dat men de, verwachte overwinning, absoluut niet uit handen wilde geven. En wat telt dan zwaarder dan een vroeg doelpunt want 2 minuten na het eerste fluitsignaal was het al raak, 0-4. Ansu Camara scoorde.

Het betekende dat LRC als een vorst in het zadel zat maar men wilde meer. Vooral van afstand wilde men het proberen maar doelman Monk van SVL redde knap op ene pegel van net buiten het strafschopgebied. Van SVL was in aanvallend opzicht gene gevaar te duchten, verdedigend speelde LRC gedegen.

Het werd 0-5 toen doorzetten van Camara betekende dat men de bal verdedigend niet weg kreeg en uiteindelijk Cedric Sangwa kon profiteren en scoorde makkelijk. Vraag was toen alleen nog maar welke vormen de eindstand aan zou nemen. Toen Cedric Sangwa het strafschopgebied binnen kwam werd hij licht geraakt, strafschop die door Camara wedr omgezet in een 0-6 tussenstand.

Voor LRC voldoende om wat gas terug te nemen waardoor ook SVL in aanvallende mogelijkheden kon denken. Doelman Janssen was echter op zijn post toen eerst een schot van Selsuc werd gestopt en een minuut later alweer een actie waarbij handelend moest worden opgetreden.

LRC bepaalt uiteindelijk de eindstand op 0-7 door een treffer van Bart Barendregt na een voorzet van Danny van Steijn. Dat SVL daarna ook dichtbij was bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, met dank aan Thijs Janssen.

LRC sprak hiermee met haar voeten en revancheerde zich uitstekend voor het duel van afgelopen zaterdag. Een teamprestatie mag men het wel noemen, verdiend zeker en de manier waarop uitstekend.