5 - 1

Pelikaan MO11-2

2e klasse 6

31 maart 2018 10:00

Nadat de eerste 2 competitiewedstrijden door de MO11 in winst zijn omgezet volgde nu de thuis wedstrijd tegen Pelikaan. Op papier een tegenstander waar wij niet van hoeven te verliezen maar voorzichtigheid is geboden.

De wedstrijd stond gepland op 31 maart 2018, aftrap 10.00 uur. Bij LRC was Louise er deze keer niet bij

Om 09.15 uur verzamelde de meiden van de MO11 zich in hun vertrouwde kleedkamer nummer 9 en er werd een start gemaakt met het omkleden. Nadat het elftal gereed was, werden er door Benjamin en Jano nog de laatste details doorgenomen. Omstreeks 09.30 uur waren de meiden al op weg naar veld 3A.

Daar aangekomen werd er gestart met de gebruikelijke warming-up. Benjamin deed met de verdedigers de gebruikelijke aanname oefeningen, inmiddels was Menno de keepster aan het ingooien en liet haar ook duikoefeningen doen. Jano liet de aanvallers nog even wat schoten op het doel lossen. Om het veld stonden de supporters van Pelikaan en LRC te wachten op het eerste fluitsignaal. De scheidsrechter was inmiddels ook al op het veld en met nog 5 minuten te gaan was Pelikaan ook aanwezig. Nadat deze snel hun warming-up hadden voltooid kon er met de wedstrijd worden begonnen.

1ste helft

LRC liet de aftrap aan Pelikaan en we waren op weg. Pelikaan begon lekker aan de wedstrijd en voetbalde zich snel naar de helft van LRC. Nadat er wat speldenprikjes door Pelikaan waren uitgedeeld nam LRC de regie in handen.Het werd al snel duidelijk dat Pelikaan moeite had met de aanvallers van LRC waardoor er veel kansen werden gecreëerd. Nadat LRC al enkele kansen (helaas) niet had afgestraft, mede door de keepster van Pelikaan begon men ongeduldig te worden. Op het moment dat de meiden gingen doen waarop veelvuldig wordt getraind "bal aanname en aanspelen"ging het lopen. Niet veel later lag de bal achter de keeper van Pelikaan, 1-0 Aan het einde van de 1ste helft kwam Pelikaan er niet meer uit en door een hele mooie aanval kon het 2de doelpunt bij worden geschreven, dit was gelijk het fluitsignaal voor de ruststand 2-0.

In de kleedkamer stond de limonade al klaar en deze waren al snel genuttigd. Benjamin besprak met de meiden om te proberen om Pelikaan op hun eigen helft vast te zetten.

2de helft

Nadat beide teams weer op het veld stonden kon de 2de helft van start. LRC nam de aftrap en begon al gelijk vooruit te spelen. De meiden van Pelikaan waren even niet bij de les en nummer 3 lag in het doel 3-0. Na dit doelpunt begon LRC uit te voeren waarop geregeld wordt getraind. Je zag de meiden de bal aannemen en de bal door schuiven naar een vrijstaande aanvaller. Er werd zelfs niet geschroomd om de bal ook terug te spelen naar een vrije verdediger of de keeper. Het grootste gedeelte van de 2de helft werd op de helft van de tegenstander gespeeld, LRC wist Pelikaan goed vast te zetten en hield de regie in handen. Pelikaan kwam er ook nog een paar keer gevaarlijk uit en wist ook een doelpunt te scoren 3-1. LRC bleef bij de les en drukte de tegenstander steeds verder naar achteren waarop er door 3 mooie aanvallen nog 2x werd gescoord. De eindstand was ook terechte 5-1 overwinning.

Aansluitend waren er nog de penalty's, deze werden door LRC net iets beter genomen dan Pelikaan.

Benjamin en Jano geven de meiden complimenten met het vertoonde spel, we zien dat ze elke keer bijleren en er ook  samen als team voor gaan !!