0 - 4

LRC MO11-1

2e klasse 6

24 maart 2018 12:15

Nadat wat wedstrijden en trainingen afgelast waren mogen we vandaag weer. Na de winst in de eerste ronde wacht ons nu GJS MO11-1. Deze meiden kennen we nog van een oefenwedstrijd die in 1-1 eindigde. Hier is dus wat te halen.

We spelen pas in de middag en verzamelen om 11:10. Al snel zijn we compleet. Iedereen heeft er zin in.

Helaas is onze selectie vandaag niet compleet en ontbreken Vlinder, Marit en Benthe. Maysa is er wel bij, maar is geblesseerd en moet rust houden.

Normaliter is onze selectie breed genoeg om met 7 en wat wissels aan de wedstrijd te beginnen. Behalve vandaag! Gelukkig hebben we Anouk kunnen lenen van JO11. Na een wedstrijd met haar eigen team wilde zij 's middags best nog wel een potje met MO11 meedoen.

Aangekomen in Gorinchem zijn ze nog bezig op veld 6. Op het veldje ernaast kunnen we alvast warmlopen en inschieten.

Door het ontbreken van enkele basis speelsters is de start opstelling iets anders dan anders. Julia op doel. Louise en Jadey staan achterin op de flanken. De rol van laatste 'vrouw' is vandaag voor Yasmin.

Op het middenveld starten we met Sterre en Suus. In de spits staat zoals gebruikelijk Jesslyn. Anouk start als wisselspeelster.

Ondertussen is het 12:15 geworden en klinkt het signaal voor de aftrap. We gaan goed van start en spelen voornamelijk op de andere helft.

Diverse aanvallen worden mooi uitgevoerd. We spelen goed over en durven onze tegenstander voorbij te gaan. Dit gaat ons steeds beter af. Het zelfvertrouwen straalt ervan af.

Achterin heeft de verdediging alles onder controle en geeft bijna niets weg. Helaas moet Suus het veld geblesseerd verlaten. De rust stand wordt 0-0. Het verschil in het veld staat nog niet op het scoreboard.

Het is een lekker lenteweer en de meiden vinden het niet nodig om naar de kleedkamer te gaan voor de rust. We blijven op het veld en kunnen niet wachten op de tweede helft.

Dit deel geeft hetzelfde beeld als daarvoor. Al snel schiet gelegenheid MO11-er Anouk met een harde trap de eerste binnen.

We staan voor en alles loopt op rolletjes. Het zonnetje is ondertussen doorgebroken. Spelers, coaches en supporters genieten van de match. Dit moet wel een mooie middag worden.

Het wordt 2-0 door de opgekomen Yasmin. Gevolgd door een 3e en zelfs een 4e van de voet van Jesslyn. Ook Sterre kan de wedstrijd niet volmaken en verlaat het veld.

Met nog 10 minuten op de klok gaan we dit niet meer weggeven. Met slechts 6 maken we de wedstrijd geconcentreerd af. Eindstand: 0-4.

Zoals altijd sluiten we af met strafschoppen. De reeks wordt gewonnen door GJS. Hiermee hebben zij hun revanche. Maar wij zijn blij met de 3 punten. En het mooie spel!

Trainers en meegereisde supporters zijn vol lof over het spel van LRC. Ondanks dat we niet al te veel hebben kunnen trainen zijn onze dametjes in de winterstop er met sprongen op voorruit gegaan. Helaas zijn we conditioneel nog niet top. Maar pluspunten zijn dat we meer zelfvertrouwen hebben aan de bal, er goed wordt samengespeeld en zelfs de duels aangaan.