2e klasse 6

19 mei 2018 8:30

LRC MO11-1 – SC Everstein MO11-1

De competitie loopt op haar einde. Vandaag speelronde 8 . SC Everstein thuis.

Wij hebben nog zicht op de tweede plaats op de ranglijst. Maar moet dan moeten we nog wel even aan de bak. De huidige nummer 2 en 3 staan binnen de 3 punten, met 1 of 2 wedstrijden meer gespeeld.
Everstein staat ongeslagen eerste. Aan LRC om daar verandering in aan te brengen!

MO-11 heeft er een echte voetbalweek opzitten: maandagavond de gebruikelijke training, woensdag de Vrienden en vriendinnen middag en donderdagavond een ingelaste training.

We zijn in iedere geval goed voorbereid.

Het is net na achten als onze meiden het veld betreden. Eerst de gebruikelijke warming-up, dan nog even afronden op doel. De tegenstander is dan al bezig.
Waar we grote meiden tegenover ons verwachten blijkt dit mee te vallen. Dan moeten ze vast heel goed zijn.

Met uitzondering van Suus en Marit zijn we compleet.

We starten met de volgende 7: Julia op doel. Jadey, Vlinder en Benthe achterin. Yasmin en Sterre op het middenveld. En Jesslyn in de spits.

Gezien de tegenstander heeft Yasmin een extra verdedigende taak meegekregen van de trainers.
Louise en Maysa beginnen als reserve.

Half negen is de aftrap. LRC is vanaf het begin meer aan de bal en heeft de meeste kansen, maar we maken het de keepster nog niet al te moeilijk. Sterre heeft een mooie kopbal, maar die mist net genoeg kracht. Yasmin heeft een harde trap die helaas net over gaat. En voor rust nog een mooie pass op Sterre die voor het doel komt. Helaas hebben we nog niet ons welverdiende doelpunt.

Achterin hebben we de zaken goed onder controle. Slechts een enkele aanval die in de buurt van ons doel komt.
Met 0-0 gaan we richting kleedkamer.

Everstein heeft in de rust flink gewisseld. Dit is direct zichtbaar in hun spel. Het gaat nu gelijk op waardoor een onpartijdige toeschouwer de grote winnaar is. Wat een wedstrijd!

Na 7 minuten schiet Everstein de eerste op het scoreboard. Kleine domper, maar Yasmin zet een minuut later de score weer gelijk. De volgende kans is voor Everstein: een schot hard op doel, maar die spat uiteen op de lat.

De wedstrijd is zo'n 39 minuten oud als Everstein de stand op 1-2 brengt. LRC moet flink aan de bak. Het is bijna tijd als Yasmin haar 2e binnen schiet.

De laatste minuut loopt. Een aanval van Everstein wordt met een overtreding gestopt. De vrije trap die volgt ligt op zo'n 15 meter voor het doel. De verdediging staat en iedereen is zeer gefocused op de tegenstander. Wat niemand meer verwacht gebeurt: de bal wordt precies – maar dan ook precies – in de kruising geschoten.

Kort daarna wordt er afgefloten. Eindstand 2-3.

Trainers en supporters kunnen tevreden zijn. We hebben goed gevoetbald en hard gewerkt. Als we de eerste helft maar gescoord hadden.. Als die laatste aanval ….

Conclusie is dat we een zeer goede wedstrijd gespeeld hebben met een uitslag waar we op voorhand voor getekend zouden hebben.

Even een dagje rust en dan spelen we ons eerst toernooi: De Glasstad cup.