LRC MO11 neemt de 2de plaats in op laatste speeldag

40'
47'

2e klasse 6

2 juni 2018 8:30

Vandaag speelt LRC MO11 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd is zoals al eerder aangegeven in het vorige verslag een uitwedstrijd naar Sleeuwijk.

Nadat LRC de doordeweekse wedstrijd tegen Lekvogels heeft gewonnen willen de meiden vandaag ook hun laatste wedstrijd winnen om de 2de plaats in de stand over te nemen van SteDoCo.

Everstein is al kampioen , gevolgd dor SteDoCo met 23 punten en Lekvogels met 22 punten. LRC volgt met 21 punten.
LRC weet wat er te nodig is om de 2de plaats te pakken `een overwinning`

Er wordt zoals gebruikelijk verzameld om 07.15 uur bij LRC want we willen om 07.20 uur wegrijden richting Sleeuwijk. Het team is bijna compleet, helaas is Benthe er deze keer niet bij. Daartegen is Suus weer aangesloten na haar blessure, maar geeft aan dat ze niet echt kan spelen maar dat ze graag een paar minuutjes wil maken. Uiteraard stemmen de meiden en coaches hiermee in.

Aangekomen op het sportterrein van Sleeuwijk (we waren wat aan de vroege kant) nemen de meegereisde supporters en coaches een bakje koffie of thee. De meiden zien in de kantine een voetbaltafel en nemen deze in gebruik. Nadat er verschillende potjes zijn gespeeld loopt men richting kleedkamer 4. Als de meiden gereed zijn spreken Benjamin en Jano het team toe, dat ze geconcentreerd moeten blijven en het spel moeten spelen zoals ze de laatste wedstrijden doen. Zeker niet het gevoel hebben dat LRC al gewonnen heeft.

We lopen richting het kunstgras van Veld 2 en beginnen met de warming-up. De coaches trappen zelf ook nog een balletje en de sfeer is goed. De meiden doen hun ding en bespreken nog hoe en wat ze in het veld moeten doen.

De meiden die vandaag het moesten doen waren Julia, , Vlinder , Jadey , Louise, Sterre, Marit, Yasmin, Jesslyn, Maysa en Suus.

Team Sleeuwijk was inmiddels ook aan het warmlopen en er werd tussen de meiden van beide teams oogcontact gemaakt.

Om klokslag 08.30 uur was de aftrap door LRC verricht en de wedstrijd is begonnen. Er werd opgemerkt dat Sleeuwijk met 8 meiden op het veld stonden en de scheidsrechter stopte de wedstrijd. Er werd besloten om deze wedstrijd dan maar acht tegen acht te spelen.

LRC begon toch een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd en de meiden zagen dat Sleeuwijk op een kluitje voetbalde. Toch viel er een bal voor de voeten van Jesslyn (was een drukte van belang voor het doel ) en ze wist ze toch nog de bal te raken nadat ze omver werd gelopen door de keepster van Sleeuwijk, de scheidsrechter twijfelde maar zag de bal in het doel liggen en floot voor een doelpunt. De 0-1 stond na 3 minuten op de klok.

Toch bleef Sleeuwijk dicht bij elkaar voetballen en LRC had er in het begin geen grip op, waren het de zenuwen of drong het tot de meiden door ze moesten winnen voor de 2de plaats. Coaches dirigeerde de spelers naar hun plek en gaven aan dat LRC naar moesten voetballen. Het duurde tot de 14de minuut nadat er een verre uittrap van Julia werd opgepikt door Jesslyn die de bal doorspeelde naar Sterre die de  0-2 liet aantekenen. Men zag nu dat er door dit doelpunt rust kwam bij LRC.

Wat heet, nog geen 2 minuten later ontvangt Sterre weer de bal en aarzelt niet, ze schiet van afstand hoog in het doel. 0-3. De verdedigers Vlinder, Jadey en Louise hebben het onder controle achterin. Middenvelders Suus en Marit wisselen zoals besproken vaak, dit om een ander ook te laten spelen. Dit geldt ook voor Yasmin en Maysa. Dit is een mooi gebaar naar elkaar en staat voor het als team presteren !!

Met een ruststand van 0-3 gaan we richting kleedkamer, het gaat voorspoedig en de 2de plek is in het zicht. Maar er volgt nog een helft en LRC moet wel  geconcentreerd blijven. Coaches Jano en Benjamin bespreken met de meiden dat de verdedigers van LRC in de 2de helft meer naar voren moeten gaan spelen en Sleeuwijk  op hun eigen helft proberen te houden.

De 2de helft begint en LRC moet wat korte aanvallen van Sleeuwijk toestaan. Het is eigenlijk duidelijk dat Sleeuwijk niet verder komt dan net over de helft. Toch zijn er natuurlijk ook wat schoten van de aanvallers van Sleeuwijk maar of de verdedigers van LRC onderscheppen deze ballen of de keepster van LRC staat op de goede plaats.

Na 8 minuten dribbelt Yasmin door de verdediging van de tegenstander en scoort met een bekeken schot de 0-4 binnen. LRC blijft voetballen en ziet ook dat Sleeuwijk wat meer probeert om druk uit te oefenen op LRC.In de 15de minuut is er een verre uittrap die door de verdedigers van Sleeuwijk wordt weggewerkt. Op dat moment veroverd Jesslyn de bal en scoort haar 2de van de ochtend en zet de stand op 0-5.

Op dat moment vindt er bij LRC een keepers wissel plaats, Julia de vaste keepster wil ook nog 4 minuten mee voetballen en wisselt van tenue met Sterre. Wat er dan nog gebeurt is als een jongensdroom of in dit geval een meisjesdroom. Met nog 3 minuten te gaan krijgt Julia de bal aangespeeld van een opkomende Jadey en Julia neemt de bal op haar schoen en schiet (lob} de bal over de keepster van Sleeuwijk!!  0-6. Het lijkt wel een verhaal uit een boek.

De wedstrijd is dan gespeeld.

Aansluitend moeten er nog penalty’s worden genomen, de winst in de penaltyserie gaat ook naar LRC.

Nadat de penalty serie is afgelopen breekt er een feestje los bij de meiden van LRC MO11-1, ze zijn als 2de geëindigd in de competitie en dit is iets waar de meiden trots op mogen zijn.

Nadat LRC de eerste drie wedstrijden heeft gewonnen volgen er 2 nederlagen op rij. Men heeft daarna hard getraind (met dank aan de trainers Rob en Nikki) en er volgen weer 2 winstpartijen. Dan volgt de wedstrijd tegen de koploper en deze wordt helaas (maar nipt) verloren. De laatste 3 wedstrijden worden met winst afgesloten en de 2de plek is een feit. Dit team speelt pas samen en als we zien wat er tot nu toe is gepresteerd belooft dit wat voor de toekomst.

Hierbij willen de coaches Benjamin en Jano ook de ouders bedanken die klaar stonden als er een beroep op hun werd gedaan.