50'

2e klasse 6

26 mei 2018 8:30

Het is zaterdag ochtend 26 mei 2018.

Met nog 3 wedstrijden te gaan verzamelde de MO11 zich om 07.15 bij LRC. LRC moet haar laatste 3 wedstrijden op vreemde bodem spelen, dit zal in deze volgorde gaan gebeuren eerst op zaterdag 26 mei naar Theole, doordeweeks tegen Lekvogels en we sluiten het seizoen op 2 juni af tegen Sleeuwijk.

Om zicht te houden op plaats 2 of 3  is winst vandaag noodzakelijk.  Een gegeven is wel dat LRC op de nummers 2 en 3 een wedstrijd achter loopt.

Omstreeks 07.20 uur vertrekken we naar Tiel, daar aangekomen was het al lekker warm want ook vandaag zou het de zon zich laten zien. De meiden liepen zoals gewend naar de kleedkamer en men was weer klaar voor de gebruikelijke warming -up.De meiden die vandaag het moesten doen waren Julia, Benthe, Vlinder , Jadey , Louise, Sterre, Marit, Yasmin, Jesslyn en Maysa. Suus is nog steeds geblesseerd en is er daarom niet bij.

De meiden van Theole waren ook aan het warmlopen en het ging er gemoedelijk aan toe. De spitsen van LRC zien dat de keepster van Theole wat groter is dan de rest, maar zeiden gelijk tegen elkaar dat de ballen in de hoeken moesten worden geplaatst. Nadat de coaches van Theole en LRC met elkaar een gesprek hebben gehad staan de teams klaar voor de wedstrijd.

En zo werd er door LRC ( won de tos ) om klokslag 08.30 uur met de wedstrijd begonnen. De intenties van LRC waren duidelijk , gelijk de aanval zoeken en op zoek naar een doelpunt.

Yasmin krijgt in de 3de minuut de bal aangespeeld en dribbelt door de verdediging van Theole heen en scoort, de 0-1 staat op het bord. Theole is een beetje de weg kwijt en de topscoorder van LRC Jesslyn  krijgt de bal aangespeeld van Yasmin . Jesslyn schiet in de 4de minuut gelijk op het doel, helaas raakt deze de paal. Theole probeert grip te krijgen op de aanvallers van LRC en heeft moeite om de snelle spitsen af te stoppen.In de 8ste minuut probeert Jesslyn het weer met een schot, deze gaat door het midden van het doel en de keepster is kansloos. 0-2.

Nadat de coach van Theole zijn meiden toespreekt dat ze ook moeten blijven voetballen heeft Jesslyn inmiddels de bal al weer veroverd en schiet deze in de verre hoek. 0-3. We zijn pas 10 minuten onderweg.

Theole probeert vanuit achteren op te bouwen en af en toe komen ze eruit.De wedstrijd loopt voor LRC op rolletjes en er zijn wat kleine speldenprikken van Theole en de keepster van LRC Julia heeft het achterin onder controle. De verdediging van LRC heeft de spitsen van Theole in bedwang. Vlinder, Louise en Benthe spelen compact en houden achter de deur in het slot. De spitsen van Theole hebben het moeilijk en worden afgetroefd door de verdedigers van LRC

Door de opkomende verdediger Benthe worden er veel kansen gecreëerd en heeft Jadey de 0-4 op haar schoen. Ook Jadey raakt de paal. Net voor de rust heeft Sterre nog een grote kans als ze alleen op de keepster van Theole komt te staan, ook hier lukt het niet en in de rebound heeft de keepster de bal.

Met een 0-3 stand gaan we rusten.

Coaches Jano en Benjamin bespreken met de meiden dat LRC in de 2de helft wat meer naar voren moeten gaan spelen en druk moeten blijven uitoefenen. En als het kan nog wat meer doelpunten proberen te maken.

Als de 2de helft nog maar net aan de gang is krijgt Marit een goede kans om de score op te schroeven. Marit staat oog in oog met de keepster van de thuisploeg en het lijkt wel flipperkast voetbal, zo gaat de bal tussen de beide speelsters heen en weer. Theole trekt aan het langste eind, en heeft de bal. Nadat de 2de helft 10 minuten bezig is en Julia 1 van de weinige reddingen heeft moeten verrichten trapt ze bal ver uit, deze bal beland op links waar Jesslyn deze oppikt en naar het doel dribbelt, met een bekeken schot maakt ze er 0-4 van. Intussen zijn de verdedigers Benthe en Louise door Vlinder wat meer naar voren gestuurd om langs de zijkanten te blijven opkomen. Zo wordt Maysa ook aangespeeld en door het aanspelen van Maysa kan ze de ballen doorgeven aan de spitsen. In het verloop van de wedstrijd blijft Maysa vele meters maken.

Er zijn kansen voor Sterre ( net naast en over ) Benthe die het probeert en veel voorin te vinden is, (haar schoten belanden tussen de verdedigers of in de handen van de keepster) LRC is sterker en krijgt veel corners, bij een corner in de 19de minuut genomen door Jadey ( hoge voorzet ) belandt de bal op de borst van Sterre en de bal verdwijnt achter de keepster. 0-5.

Theole stelt wat kleine aanvallen daar tegenover, en 2 minuten later word de bal door de keepster van LRC via Louise naar Jesslyn gebracht. Deze ziet Jadey vrijlopen en stelt Jadey in de gelegenheid om te scoren, Deze kans laat Jadey niet aan zich voorbij gaan en met een schot maakt ze haar eerste doelpunt van het seizoen. 0-6. Met nog een paar minuten te gaan maakt Jesslyn er ook nog 0-7 van. Theole blijft ondanks de doelpunten tegen meevoetballen.

De wedstrijd is bijna op het eind als een afstandsschot van Jesslyn op de lat uit elkaar spat. De wedstrijd heeft lang genoeg geduurd en de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. LRC  heeft de 3 punten binnen.

Aansluitend moeten  er nog penalty’s worden genomen, dit gebeurd op een ander veld omdat allebei de teams ruimte moeten maken voor een andere wedstrijd. We begeven ons naar het hoofdveld en zien dat daar kunstgras ligt. De meiden van LRC vinden op dat moment alles goed omdat ze blij zijn dat ze hebben gewonnen. De winst in de penalty serie gaat in een klein voordeel naar LRC.

Coaches  en meegereisde supporters zijn uiteraard erg tevreden.
De begeleiding besluit om op de terugweg even een ijsje te gaan halen.