22'

2e klasse 6

21 april 2018 8:30

Opstelling

Als de jeugd er net de Koningspelen en een enkeling de finale van het schoolvoetbal nog in de benen heeft is het weer LCR-time.

Na de 2 verloren wedstrijden op rij tegen – Heukelum en SteDoCo, wacht ons HSSC '61.Deze meiden staan onder ons in de competitie. Hier zou wat te halen moeten zijn.

De doelen staan al klaar als LRC om 8 uur veld 3B betreedt. Eerst nog wat foto's voor 'ons' deel van de LRC site en dan beginnen we aan de warming-up.
Ondanks dat het pas lente is, schijnt de zon alsof het hoog zomer is.

De tegenstanders komen ook het veld op. Met een schuin oog kijken we het aan. Deze meiden zijn ook van ons postuur. Dit kan een leuke wedstrijd worden.

Het team is weer eens 100 % compleet en we starten met de 'vaste' opstelling: Julia, Louise, Vlinder, Benthe, Sterre, Yasmin en Jesslyn.
Jadey, Maysa, Suus en Marit beginnen de wedstrijd als reserve.

Half negen klinkt het fluitsignaal!
HSSC '61 heeft nog niet afgetrapt of ze staan al voor ons doel. 0-1 met nog geen minuut op de klok. We trappen af en zetten een eerste aanval op. Helaas leiden we balverlies en binnen no-time staan ze weer voor ons doel. Met een boogbal over de uitgekomen keepster ligt de bal weer in ons net. 0-2 en slechts 2 minuten onderweg.

Het is tijd om wakker te worden.
Maar dat zijn we nu ook!

We laten ons niet zomaar wegzetten. Zoals van de week nog getraind gaat de bal van speelster naar speelster . Soms naar achter, maar meestal naar voren. We geven niet veel meer weg en staan ons 'mannetje'. Een doelpunt van ons laat dan ook niet lang op zich wachten. Jesslyn komt voor de goal en scoort zoals een spits betaamd. Het spel golft op en neer. Yasmin weet in de 18e minuut de stand weer gelijk te trekken: 2-2. Alles is nu weer mogelijk!

Er zijn nog enkele minuten te spelen tot de rust en maakt topscoorder Jesslyn  haar 2e van vandaag: 3-2.
Met deze stand – en een goed gevoel – gaan we de rust in.

Ook in de tweede helft staan we hier als team. Door de warmte wordt er veel gewisseld.

Een goede actie – inclusief complimentjes- volgen elkaar in rap tempo op. De voorsprong is krap en we kunnen nog wel een doelpuntje gebruiken. Die komt er dan ook, 7 minuten voor tijd. Sterre maakt haar derde van het seizoen. 'Loon naar werken' noemen we dat.

Het is 4-2 als de scheidsrechter affluit.
De meiden en coaches verzamelen zich rond de middenstip. Wat een wedstrijd!

We eindigen zoals gewoonlijk met de strafschoppen. We doen ons best, maar eigenlijk willen we alleen maar nagenieten.

Iedereen is super tevreden over het vertoonde spel. Een vroege 0-2 achterstand tegen een goede tegenstander omzetten in winst. Dat noemen we 'een wedstrijd naar je hand' zetten.

Later blijkt dat de nummer 2 (Stedoco) in een onderling duel verloren heeft van de koploper SC  Everstein.
De nummer 2 positie is weer in ons zicht.