31 mei 2018 19:00

Het is donderdagavond 31 mei 2018
Waar al diverse teams zijn uitgespeeld heeft MO-11 nog 2 wedstrijden te gaan.
Vandaag de inhaalwedstrijd uit bij Lekvogels.
In de historie van Whatsapp zullen er zelden zoveel berichten verstuurd zijn over 1 wedstrijd.
Dan ging die niet door, dan werd die weer verzet. En vice versa.

LRC heeft met nog 2 wedstrijden te goed 5 punten achterstand op de nummer 2 (SteDoCo) en 4 op de
nummer 3 (onze huidige tegenstander Lekvogels). We hebben alles nog in eigen hand en zijn
vastbesloten deze competitie als tweede te eindigen.
Daarvoor is deze wedstrijd – die als inhaalwedstrijd op een donderdag avond wordt afgewerkt – van
cruciaal belang. Je zou het zelfs een ‘finale’ kunnen noemen.

Het is een broeierige zomeravond als we om 18:00 bij Karwei verzamelen. Niet veel later cruisen
we in kolonne door de polder richting Lexmond.
Daar aangekomen staan we voor een nog gesloten hek. Aan ons om een ingang te vinden.
Alleen Louise ontbreekt vandaag. Suus moet door een blessure aan de kant blijven,maar is wel aanwezig om het team te steunen.
We starten met de gebruikelijke 7:  Julia op doel. Jadey, Vlinder en Benthe achterin. Yasmin en
Sterre op het middenveld. En Jesslyn in de spits.
Lexmond heeft al een reputatie dat ze veel scoren en daarom heeft Yasmin wederom een
verdedigende taak meegekregen.
Maysa en Marit beginnen als reserve.

Om 19.00 uur is de aftrap. Vanaf de 1ste minuut golft het spel op en neer. Deze 2 teams blijken aan elkaar
gewaagd te zijn. Zo komt Sterre in de 3de minuut al voor de goal en Jesslyn enkele minuten later. De
tegenstander blijkt over een goede keepster te beschikken en haalt enkele ballen uit het doel, het zal niet meevallen haar te passeren.
Achterin worden de taken wederom goed uitgevoerd. Lekvogels laten ons wel schrikken met harde, hoge
ballen op doel. De wedstrijd is 11 minuten oud als zij bij ons de kruising raken. Gelukkig op het
aluminium. Zo ook met een corner die bijna via de 1 ste paal en een kluts in het doel beland. Maar we
komen weer goed weg! We creëren nog enkele kansen en met goed samenspel komen we
met de bal voor het doel.

Helaas nog niet met het gewenste resultaat. Met 0-0 gaan we de rust in.

Nadat de scheidsrechter de bal uit de kleedkamer heeft laten ophalen fluit hij voor de 2de helft. Deze
geeft een ander beeld. LRC neemt het initiatief.
We zijn slechts 3 minuten onderweg als Sterre voor de keeper komt, maar de bal schiet van haar
voet. Even later geeft Jesslyn het voorbeeld en schiet haar 1ste binnen. 2 minuten later volgt Sterre
haar voorbeeld. Het is 0-2 en we zitten op rozen.
Geconcentreerd gaan we door: nog een bal op de buitenkant paal of weer gestrand op de keeper.
De bal wordt goed overgespeeld overgespeeld en de verdedigers komen goed op langs de flanken,dit is genieten !
met nog minuten te gaan op de klok zet Jadey vanaf links een aanval op. de bal bereikt Jesslyn die vanaf links met een diagonaal schot de stand op 0-3 brengt.

De buit is binnen! kort daarna wordt er afgefloten.

Vol vreugde gaan we op voor de strafschoppen. Ook hier zijn de teams aan elkaar gewaagd en weten we deze ook naar onze hand te zetten.

Trainers en supporters zijn vol lof dat ondanks de warmte toch hard en geconcentreerd werd gewerkt.

Nu even een dagje rust en dan spelen we zaterdag onze laatste `finale`Sleeuwijk uit. De meiden hebben er zin in.