Het is 5 mei 2018 en de vakantie zitten er voor de meeste meiden van de MO11 op.

Maar zoals gewend staat de zaterdag in het teken van een voetbalwedstrijd en deze keer mogen we naar V.V Sliedrecht.

Zaterdagochtend om 07.15 uur verzamelen we ons bij LRC en om 07.25 uur rijden we richting Sliedrecht. Suus is er vanwege buikgriep helaas niet bij en Louise geniet nog van haar vakantie.

Aangekomen bij Sliedrecht begeven de meiden zich naar de kleedkamer en verwisselen ze de trainingspakken voor de voetbaltenues. Aansluitend lopen we gezamenlijk naar veld C2.Meegereisde supporters lopen gezellig mee in de reeds prikkende zon, het belooft een mooie dag te worden. Aangekomen op het veld zien we de meiden van Sliedrecht al met hun warming-up. Wij besluiten dit ook te doen en er worden zoals gewoonlijk 2 groepjes gemaakt.

Jano spreekt met de aanvallers over hoe te spelen en geeft aan wie er op de bank begint. Dit doet hij ook met de verdedigers. Inmiddels is Benjamin bezig met het ingooien van onze keepster Julia

De opstelling waarmee we vandaag starten is Julia op het doel met voor haar de verdedigers van links naar rechts Jadey, Vlinder en Benthe. Voor de verdedigers staan ook van links naar rechts, Yasmin Jesslyn en Sterre.

Marit en Maysa beginnen op de bank.

De scheidsrechter wil starten met de wedstrijd als Julia roept dat ze tegen de zon inkijkt. Benjamin staat zijn Cap af en deze beland op het hoofd van Julia.

1ste helft

En weg zijn we !!!!

LRC begint gelijk met het vast zetten van de verdedigers van Sliedrecht en al na 2 minuten treft Sterre het doel 0-1. Sliedrecht staat een beetje te kijken en vervolgt de wedstrijd. Doordat LRC druk blijft zetten wordt Jesslyn vrijgespeeld en scoort ook! 0-2. Dit alles al na 4 minuten.

De meiden van Sliedrecht kijken elkaar aan en je ziet ze denken wat gebeurd hier!! De volgende 4 minuten golft het spel op en neer en ziet Sliedrecht kans om te scoren 1-2. LRC is weer bij de les en probeert weer opnieuw te gaan opbouwen. De wedstrijd ontpopt zich als een battle en in de 12de minuut scoort Sliedrecht nogmaals. LRC blijft aanvallen en krijgt legio kansen, alleen de keepster van Sliedrecht wil daar niet aan meewerken en heeft heel wat goede reddingen in petto.

De ruststand is ook een terechte stand. Benjamin en Jano geven de meiden complimenten en denken dat LRC wel eens met de winst kan weggaan. Waarop de meiden zelf aangeven dat de aanvallers eerder op het doel moeten schieten, en de ballen ver in de hoeken moeten schieten. Dit is voor Benjamin en Jano een verrassing dat ze zelf al tegen elkaar kunnen zeggen wat kan wel en wat niet! Hierop geven de leiders aan zet Sliedrecht onder druk en probeer te scoren.

2de helft

De 2de helft is nog geen 2 minuten onderweg of Yasmin legt de bal achter een inmiddels andere keeper van Sliedrecht. 2-3. De meiden zijn blij , maar weten ook dat er bij Sliedrecht zeker 2 meiden lopen die aardig kunnen voetballen. LRC houd de voorsprong helaas maar 2 minuten vast of de spits maakt een mooi doelpunt 3-3. Het spel is voor de toeschouwers leuk om te zien en er worden diverse duels uitgevochten, maar alles volgens het boekje. LRC wordt sterker en tussen de 31ste en 36 minuut scoren Jesslyn en Yasmin allebei hun 2de van de ochtend. Inmiddels staat het 3-5 maar geeft Sliedrecht niet op. De spitsen blijven aanvallen plaatsen maar de verdedigers van LRC staan hun “mannetje”.

Een enkele keer staan de spitsen van Sliedrecht voor het doel van LRC , maar ook daar staat een keepster die niet zomaar opgeeft en met een paar knappe reddingen neutraliseert ze de aanvallen. Het laatste doelpunt voor LRC komt in 45ste minuut via de schoen van Jesslyn die met een schot in de kruising de eindstand bepaald op 3-6.

De aansluitende penaltyreeks wordt ook door LRC winnend afgesloten.

Alle aanwezige toeschouwers hebben door de teams van Sliedrecht en LRC een leuke wedstrijd voorgeschoteld gekregen.

De leiders en meegereisde supporters zijn zeer tevreden over de teamprestatie die is geleverd.