0 - 0

DSC JO10-1

Hoofdklasse 2

14 april 2018 8:30

Na het verlies vorige week tegen Emplina waarbij sommige spelers van LRC drukker met elkaar waren dan met het voetballen als team, de fantastisch leuke vriendschappelijke wedstrijd tegen JO10-1 van FC Utrecht, stond vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Om zicht te houden op het linker rijtje moest er in ieder geval niet verloren worden. Luc Rousselet kon vanwege feestelijke niet aanwezig zijn en dus begonnen we de wedstrijd met één wissel.

Om 8.30 uur werd er afgetrapt op veld 3a en DSC zette LRC vanaf het eerste moment onder druk. De eerste corner was voor DSC en gedurende de eerste helft volgden er nog vele. Gelukkig voor ons stond het vizier van onze tegenstander niet op scherp en was onze keeper wel scherp. Voetballend liet LRC te weinig zien, ballen werden niet goed aangenomen, te vaak werd met de tegenstander meegelopen en het tempo was te laag. De enige kans voor rust was een bal op de paal van Jens en we mochten in onze handen knijpen met deze brilstand tijdens rust.

In de tweede helft kwam Dion van de JO10-2 ons versterken waardoor Luc van Bruchem in de wissel kon met zijn onwillige knie. Ook in de tweede helft kwam LRC niet op het niveau tegen OJC Rosmalen en probeerde DSC een voorsprong te forceren. Halverwege de tweede helft was er dan eindelijk een mooie aanval via Eren op Milan die de bal vervolgens richting Jens passte maar deze miste de bal op een haar. Achterin werden alle zeilen bijgezet door Ziyon, Lyam en Dion om ervoor te zorgen dat de wedstrijd dan in ieder geval in een gelijkspel eindigde.

Tegen het einde van de wedstrijd was het energiepeil van een aantal spelers dusdanig dat er voorin geen kansen meer gecreëerd werden. Als er door de verdediging een aanval werd afgeslagen, was er niemand voorin en de fluit van de scheidsrechter kwam als een bevrijding. Vandaag moest LRC blij zijn met een punt.