0 - 1

LRC JO11-1

2e klasse 08

14 april 2018 9:00

Zaterdag was het weer vroeg vertrekken voor onze 4de competitie wedstrijd. Een uitwedstrijd tegen RKTVC uit Tiel. Doorgaans een leuke tegenstander.

De verwachtingen van de leiders en natuurlijk ook de meegereisde ouders waren hooggespannen. Zouden ze na de oefenwedstrijd afgelopen woensdag tegen de jeugd van FC-Utrecht iets geleerd hebben?  Zouden we weer eens kunnen winnen na 2 verloren wedstrijden, waarin we absoluut niet goed gevoetbald hadden.

Om 9:00 uur blaas de scheidsrechter voor de aftrap. Van beide zijde is het spel fel en zit men er kort op. Er komen wat kleine kansjes over en weer en het tempo is aardig hoog. Fouten die gemaakt worden, worden door hardwerken weer hersteld. Ook met het omschakelen zit men er gelijk weer bovenop. Er word hard gewerkt door iedereen.

Een mooie aanval van LRC, waarbij Djamiel goed doorzet en zo nog net met de punt van zijn schoen de bal bij de vrij staande Nathan bezorgt. Nathan weet hier wel raad mee en tik de bal in het doel.

Vanaf het moment dat we op voorsprong komen word het spel steeds harder, waarbij er ook fysiek meer contact komt. Een aantal spelertje van RKTVC kan dan ook zijn handen niet thuis houden.

Met een 0-1 voorsprong gingen we de rust in. In de rust werd wel duidelijk dat er een aantal spelers geïntimideerd waren. Na onze jongen verteld te hebben hun eigen spel te blijven spelen en zich vooral niet bang te laten maken begonnen we aan de tweede helft.

Het spel golfde op en neer, waarbij beide elftallen kansen creëerde, echter de grootste kansen waren in de tweede helft voor RKTVC. Een bal op de paal, die daarna  via de keeper achter ging en een bal die  door Leon, onze laatste man, van de lijn gehaald werd, op het moment dat de keeper al gepasseerd was, waren wel hun beste kansen.

Er werd door beide teams hard gevochten, waarbij RKTVC regelmatig hun handen gebruikte, ook als er geen bal was. De leiding van RKTVC had inmiddels al een speler van het veld gehaald, die meer oog voor zijn tegenstander had, als voor de bal. Na deze actie leek het weer wat rustiger te worden. Echter hoe meer de tweede helft vorderde en RKTVC niet tot scoren kwam, nam de agressie weer toe. Duidelijk was, dat deze scheids niet zijn beste wedstrijd floot en verzaakte op tijd in te grijpen.  Vlak  voor het eind van de wedstrijd was er een licht overtreding van onze zijde (vasthouden), waarvoor de schieds  terecht floot. Ondanks dat de schieds floot sloeg de vlam toch weer in de pan en werden er weer spelertjes van LRC belaagd. Omdat de gemoederen te hoog opgelopen waren namen we het besluit om te stoppen en richting de kleedkamers te gaan.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en buiten de schermutselingen om, werd er leuk gevoetbald door beide ploegen. Jammer dat een potje voetbal zo moet eindigen.

Uiteindelijk is het collectief  harde werken van alle spelertjes van LRCJO11-1 beloond met een 0-1 overwinning.
Zaterdag stond er eindelijk weer een ploeg die strijdlustig was en voor elkaar wilde werken.