70'

2e klasse 6

17 februari 2018 8:30

Opstelling LRC JO15-2

Eindelijk ging vandaag de competitie weer van start. Het was een lange winterstop voor de JO15-2 al hebben we deze zo goed mogelijk ingevuld met oefenwedstrijden om weer ritme op te bouwen. We speelden er drie. Een gelijkspel tegen TSC JO15-2 en FC De Bilt JO14-1 en een goede winstpartij op Sleeuwijk JO15-1. Net na de zomer waren we daar nog met 5-1 kansloos gelaten, vorige week waren we de betere partij en wonnen we met 0-3.

Vandaag uit tegen Asperen JO15-1 waarvan we weten, uit een eerdere oefenwedstrijd, dat het een fysieke ploeg is. Nu zijn we dat intussen wel gewend, maar het blijft toch altijd bijzonder om de onzen tegen dit soort ‘mannen’ te zien spelen. We beginnen gehavend aan de wedstrijd met een zieke Jacey en Lars die verstek moeten laten gaan. Dus maar 1 wissel en dat is Daniel. Verder spelen we met Maikel op doel, achterin Tygo, Quinten, Darél en Ciro. Een middenveld met Levi, Sim, Maarten en Thijs. Voorin met Nathan en Dean. Tactisch werd er nog doorgenomen waar gedurende de week op was getraind en we konden het veld op. Een kunstgras met nog wat ijs erop lag ons op te wachten, maar het was bespeelbaar en niet al te glad.

De eerste paar minuten zijn voor Asperen en daarna nemen we het spel over. Voetbaltechnisch zijn we beter, maar na 10 minuten moeten we noodgedwongen wisselen. Dean verstapt zich en zakt door zijn knie. Een vervelende blessure zo laat het zich aanzien en hij kon absoluut niet verder. Dus moeten we verder zonder wissels. Daniel neemt zijn plekje in de spits over. De eerste aanval is via Maarten. Zijn voorzet vanaf links wordt koppend gemist door Nathan. Even later is het wel raak. Daniel zet goed door, schiet, de keeper laat los en Nathan tikt binnen. Weer even later een corner van Nathan en Sim kopt binnen. Heerlijke start van de wedstrijd en tot aan een half uur is er niets, maar dan ook niets aan de hand. Daarna ontstond er een knotsgekke wedstrijd die leuk is voor de neutrale toeschouwer. Het scoreverloop gaat alle kanten op en we eindigen de wedstrijd met een 7-5 nederlaag. We kunnen wel elk doelpunt beschrijven, maar eigenlijk is het gemakkelijk samen te vatten. We maken nog mooie doelpunten (Daniel 2x en Maarten 1x), gaan mee met het fysieke voetbal van de tegenstander en maken achterin fout op fout, zowel verdedigend als opbouwend. Daar viel vandaag zelf niet tegenaan te scoren. Maar nogmaals, vermakelijk voor de neutrale toeschouwer was het wel.

En dus sta je na zo’n wedstrijd met lege handen. Geen man overboord, maar in deze zware competitie telt ieder punt dus is het gewoon zonde dat we onszelf niet hebben beloond. Volgende week thuis tegen SC Everstein JO15-1. Geen gemakkelijke tegenstander, maar we gaan er weer voor. Hopelijk zijn we dan weer een beetje compleet. Tot dan!