70'

2e klasse 6

10 maart 2018 10:00

Opstelling

Twee zaterdagen hadden we niet gevoetbald. De winter deed zijn intrede en dus lag het voetbal er even uit. Gelukkig vandaag wel weer een wedstrijd, nu thuis tegen MVV’58 JO15-1. De tweede van de voorjaarscompetitie. De eerste tegen Asperen JO15-1 ging met 7-5 verloren, dus we hadden het een en ander goed te maken. De aanloop naar de wedstrijd was erg rommelig. Twee blessuregevallen in de ploeg. Dean en Darél zijn er eventjes uit met aanhechting- en spierblessures en Lars was ziek. Geen wissels, maar gelukkig kon Selami Koyuncu uit de JO15-3 meedoen naast zijn eigen wedstrijd later op de middag. Veld 2 lag er na de winterse periode slecht bij. Niet alleen erg bruin van kleur, ook op veel plekken geen gras meer. Het wachten is op het gewenste kunstgras.

LRC moet deze wedstrijd winnen om niet direct achterop te raken in de stand. De verwachting vooraf is een gelijkopgaande wedstrijd. We gaan het zien. We beginnen met Ciro, Quinten, Tygo en Thijs achterin. Middenveld met Nathan, Sim, Maarten en Levi en voorin Daniel en Jacey. De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor MVV’58. We brengen onszelf weer in de problemen door balverlies achterin. De eerste kans is voor Daniel, de bal over de keeper lobt, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Dus geen doelpunt. Na 7 minuten spelen dan toch de 1-0. Thijs stuurt Daniel weg, hij passeert de keeper en schuift binnen. Lang kunnen we er niet van genieten. Binnen de minuut is het weer 1-1. Dan volgt er een fase met over en weer kansen. De lange spits gaat op Maikel af en laatstgenoemde wint het 1 tegen 1 duel. Bij ons missen Nathan en Daniel kansen. MVV’58 speelt ouderwets kick-and-rush voetbal. Alleen maar lange halen naar voren op de grote snelle spits. Bij een verre trap van achteruit tasten Quinten en Tygo mis. De lange spits loopt op Maikel af en scoort. 1-2,  jammer. Tygo raakt geblesseerd bij dit doelpunt en moet eraf. Selami komt voor hem in de plaats. We eindigen de eerste helft met 1-2 achterstand.

In de rust een echte donderspeech van trainer Rick. We gaan mee met het niveau van de tegenstander, houden ons niet aan de afspraken om het balletje te laten gaan en vertonen weer slapte in de duels. De trainer is er echt even klaar mee, zo gaan we geen wedstrijden spelen. Zonde van de tijd en moeite. De boodschap lijkt te landen en de tweede helft gaan we fel van start. Direct een mooie aanval over links, Thijs zet voor en Nathan tikt binnen. 2-2, zo hoort het! We gaan op jacht naar de voorsprong, maar gek genoeg valt ie weer aan de verkeerde kant. In de 41e minuut scoort MVV’58. Toch gaan we door. Er volgen grote kansen voor Daniel, Maarten en Nathan. De keeper krijgt echter de kans om uit te groeien tot man van de wedstrijd aan de kant van MVV’58. De paal helpt hem hier ook bij. We krijgen de bal er maar niet in. En dan zal je het altijd zien. Weer een kadootje en het is zomaar 2-4, ongelofelijk het scenario van Asperen uit lijkt zich weer te herhalen. Maar er is één verschil. Nu geeft LRC niet op. MVV’58 lijkt ook leeg gespeeld. We schrijven de 66e minuut. Maarten geeft een mooie steekpass op Daniel, die passeert de keeper en het is 3-4. De bal wordt snel uit het net gehaald en een minuut later tikt Daniel na een prima voorzet van Thijs gewoon de 4-4 binnen. We zijn terug in de wedstrijd en het is verdiend! Dan even schrik. Maarten schreeuwt het uit na een duel met zijn favoriete tegenstandster. Er lijkt iets van kramp of een andere spierblessure op te komen. We staan met 10 man en willen het punt veiligstellen. Hij kan nog terug als spits, niet meer als middenvelder. Daniel zakt een linie. En het wonder gaat geschieden. Selami wordt weggestuurd aan de rechterkant. Hij rent zijn tegenstander voorbij, haalt de achterlijn en geeft een haarfijne voorzet op de “aangesnelde” Maarten, die met laatste krachtsinspanning de 5-4 binnentikt. Wat een ontlading op het veld. We trekken gewoon de partij naar ons toe! We zitten al in blessuretijd als een verdediger van MVV’58 de bal in zijn eigen strafschopgebied tegen zijn hand krijgt. Penalty! Daniel bekroont een goede wedstrijd met zijn 4e goal van de ochtend en we winnen met 6-4 deze gekke wedstrijd.

Het gevoel na afloop is goed. Ondanks die foutjes, hebben we onszelf toch beloond met een overwinning. De donderspeech heeft geholpen maar is hopelijk in het vervolg niet meer nodig. De overwinning is verdiend, we waren de betere ploeg. We bedanken MVV’58 en de scheidsrechter voor de sportieve wedstrijd, geen gedoe, geen gemekker, ook wel eens lekker! Volgende week uit tegen Sleeuwijk JO15-1!