Assist: Nathan Zwart

2e klasse 6

7 april 2018 10:00

Opstelling

De lente is begonnen en hopelijk gaan we nog een paar mooie wedstrijden spelen onder goede weersomstandigheden. We zijn de winter inmiddels wel zat. Vandaag was het zo’n dag met een lekker ochtendzonnetje. En het hoofdveld van LRC lag voor ons klaar. We schrijven inmiddels de vierde competitiewedstrijd en wel tegen VVAC JO15-1 uit Ottoland. Een voor ons niet echt bekende tegenstander, dus het is de vraag wat ze brengen. We vullen voor het eerst het digitale wedstrijdformulier in met enkel spelers uit de JO15-2, maar na de warming-up gaat het al niet goed. Dean is nog niet fit en Tygo geeft aan na de warming-up toch weer last te hebben van de hamstring. Dus maar 1 echte wissel en dat is Ciro. Dus een opstelling met Maikel in de goal, achterin Lars, Quinten, Darél en Thijs. Op het middenveld Nathan, Maarten, Sim en Levi en voorin Jacey en Daniel.

We hameren vooraf op scherp beginnen want dat lukt ons niet altijd. Maar het is praten tegen dovemans oren, al krijgen we binnen de minuut de eerste kans voor Daniel. Daarna neemt VVAC het initiatief. In de derde minuut laten we ons kaas van ons brood eten en tikt VVAC de 0-1 binnen. Daarna volgt een niet al te beste wedstrijd van onze kant. Het spel op het middenveld is nog wel verzorgt maar in de eindpass gaat het mis. Ook afvallende ballen zijn niet aan ons besteedt. We zijn gewoon te afwachtend en niet scherp. En dan krijgen we een minuut voor tijd ook nog het deksel op onze neus. VVAC scoort uit een counter 0-2 en dan gaan we met een slecht gevoel rusten. In de rust geen donderspeech maar heel duidelijk maken dat gebrek aan scherpte ons de das om doet.

Inmiddels was Ciro al in de wedstrijd gekomen voor de geblesseerde Jacey in de spits. Een nieuwe positie voor Ciro maar hij doet het goed in de tweede helft. Hij houdt veel ballen vast en kaatst goed. De tweede helft is duidelijk voor ons. Een heel ander LRC is uit de kleedkamer gekomen. Wel scherp en vastberaden! We krijgen diverse kansen. Voor Daniel, voor Maarten, voor Ciro maar de bal gaat er maar niet in. Ook vrije trappen op de rand zestien zijn geen prooi voor ons. Het duurt tot de 51e minuut als Maarten naar de grond wordt gewerkt in het strafschopgebied. Penalty! Daniel gaat achter de bal staan en scoort…1-2. Met nog een ruim kwartier op de klok zet LRC de tegenstander verder vast. Maar dan toch een counter voor VVAC. De spits loopt op Maikel af maar onze keeper is sterker in de 1 op 1. Dat is een belangrijk moment voor ons en het signaal om 1 op 1 te gaan spelen achterin. Lars schuift door naar het middenveld met nog ruim 10 minuten op de klok. Alles of niets. Dan in de 63e minuut krijgt Lars de bal op het middenveld en legt aan voor een schot. De bal gaat hoog over de keeper heen en…….doelpunt, 2-2! De begeleiding kijkt elkaar aan. Doorgaan met de 1 tegen 1 achterin of terug in positie. We besluiten door de gaan met de volle druk op de tegenstander want we hebben ze “liggen”. En dat blijkt de juiste keuze, want 4 minuten later speelt Nathan goed op Sim en die scoort de 3-2 met een afstandsschot. Ongelofelijk maar zeker verdiend over de hele wedstrijd. Nu gaan we wel terug in de formatie en spelen de wedstrijd netjes uit. We hebben dus een 0-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 winst. Later op de dag zouden Manchester United en PSV ons voorbeeld volgen.

En waar sta je dan na 4 van de 11 wedstrijden……bovenaan! Met 9 punten staan we gewoon op de gedeelde eerste plaats. Gauw maar een screenshot maken van voetbal.nl want eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we de betere tegenstanders nog moeten krijgen. Dus of we dit volhouden…..dan moeten we elke wedstrijd 70 minuten lang scherp zijn! Volgende week uit naar NOAD’32, de kampioen van het najaar. Dat is andere koek maar wie weet……!