65'

2e klasse 6

14 april 2018 9:45

Opstelling LRC JO15-2

We zijn goed op weg in deze voorjaarscompetitie en met 9 punten uit 4 wedstrijden staan we op een gedeelde eerste plaats. Geen idee waar het allemaal gaat eindigen en vorige week schreven we al dat we de sterkere tegenstanders nog moeten treffen. Vandaag was het zo’n wedstrijd, en wel tegen de kampioen uit de najaarscompetitie, NOAD’32 JO15-1 uit Wijk en Aalburg. In de najaarscompetitie verloren we met 0-4 en hadden we vooral moeite met de fysieke kracht en snelheid van deze ploeg.

Het was weer even puzzelen qua opstelling, met Levi, Dean en Tygo geblesseerd. De laatste twee zaten wel in tenue op de bank maar niet in staat om te spelen. Daarom deed Selami uit de JO15-3 weer mee om toch een wissel te hebben. Daar kwam bij dat zowel Maarten als Darél aangaven niet geheel fit te zijn en ook Jacey tobt nog met een middenvoetsbeentje dat herstelt van een kneuzing. Het is tijd dat we de meivakantie ingaan om allemaal te herstellen.

Vorig week en gedurende de trainingen deze week, spraken we af een scherp te beginnen aan wedstrijden. Dat lukte vandaag na de aftrap iets beter. We probeerden verzorgd voetbal te spelen, en we leken scherp alleen ging alles in een veel te laag tempo en niet voorwaarts. Te veel breed spelen achterin en een slechte inspeelpass van achteruit zorgde ervoor dat NOAD’32 in de 5e minuut zomaar vrij stond voor de keeper en kon scoren. 1-0. Voetballend was het bij NOAD’32 allemaal niet veel. Veel fysiek en lange ballen en wij probeerden te voetballen. Maar de hele tweede helft ging het gewoon in een te laag tempo. Dan wordt het lastig om onder het fysieke uit te voetballen. We kregen wel kansjes, o.a. Ciro was dicht bij een doelpunt, en Daniel stuitte op de keeper. In de 22e minuut krijgt NOAD’32 een vrije trap te nemen. Maikel schat de bal niet helemaal juist in en het staat zomaar 2-0. Ondertussen moet Jacey met pijn eraf en is Selami zijn vervanger. We kruipen naar het einde toe en mogen blij zijn dat de achterstand niet groter is.

Na rust weer een ander LRC, net als de vorige wedstrijden. We strijden weer voor elke bal en de opdracht uit de rust om meer te bewegen en hoger tempo te spelen krijgt navolging. We worden beter dan NOAD’32 en een minuut na rust kan Nathan op doel schieten. Hun keeper zit ernaast en we zijn terug in de wedstrijd. We houden het betere van het spel en als Nathan een bal goed doorkopt richting Daniel is er kans op de gelijkmaker. Daniel gaat goed met de kans om en scoort de gelijkmaker met zijn linkerbeen. 2-2 en het kan nu alle kanten op. Het spel wordt grimmiger en er vallen enkele gele kaarten na opstootjes. Twee aan de kant van LRC (Daniel en Thijs) en twee aan de kant van NOAD’32. We spelen op een gegeven moment zelfs 9 tegen 9 en er ontstaat heel veel ruimte op het veld. LRC gaat daar beter mee om en we spelen NOAD’32 stuk. Onze conditie lijkt beter dan die van hen. Maar toch lijkt het uit onze handen te glippen als Maikel een hoge bal loslaat en NOAD’32 de 3-2 kan intikken. Maar wat we de laatste weken zien is een LRC JO15-2 dat gewoon niet opgeeft en zich terug knokt in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd mag Daniel en de speler van NOAD’32 er weer in en krijgen we een penalty na een handsbal in hun strafschopgebied. Daniel benut direct het buitenkansje en het is weer gelijk. De bal wordt direct uit het net gevist en we gaan door op jacht naar de overwinning. En die komt er in de laatste minuut. Lars speelt goed in op Daniel die alleen op de keeper afrent. In het 1 tegen 1 duel is Daniel sterker en ontploft LRC. 3-4! Dit kan niet meer mis! Het doelpunt wordt uitgebreid gevierd. Spelers, wisselspelers en begeleiding vallen elkaar in de armen en ook de supporters juichen mee. Mooie overwinning, verdiend op basis van de goede tweede helft.

Volgende week spelen we weer tegen een sterke tegenstander op papier, Groot-Ammers JO15-1. Daarna gaan we lekker twee weken rusten om te herstellen.