LRC JO15-2 wint 2 topwedstrijden in 1 week

52'

2e klasse 6

19 mei 2018 10:00

Opstelling

Het einde van de competitie nadert. Nog 4 wedstrijden te gaan tot het einde en dan weten we waar we staan. We krijgen nog een aantal lastige tegenstanders waaronder op de dinsdagavond Everstein JO15-1. Een ploeg waar we in de najaarscompetitie nog kansloos met 8-2 hadden verloren. Maar nu is alles anders. We zijn aardig ingespeeld geraakt en staan niet voor niets op de tweede plaats. We spelen op veld 4 in Leerdam en dat ligt er nog steeds als een biljartlaken bij. Door de blessures in het team krijgen we hulp van Daan en Luuk uit de JO13-1. We spelen een perfecte eerste helft. Goed verzorgd voetbal en efficiënt in de afronding. Enige zorgenkindje was de matige opbouw van achteruit, waardoor Everstein toch nog diverse kansen kreeg. We lopen gemakkelijk uit naar 4-0 door doelpunten van Nathan, Daniel, Maarten en Ciro. De tweede helft lieten we het lopen en had Everstein weer de overhand, maar ze kwamen maar 1 keer tot scoren. Al met al een goede wedstrijd van LRC JO15-2 en een terechte 4-1 overwinning. Het was een leuke, sportieve wedstrijd in de top van deze 2e klasse. Bedankt Luuk en Daan.

Hoe anders was vandaag de wedstrijd tegen Woudrichem JO15-1. Weer een topwedstrijd met als inzet de tweede plaats in de rangschikking. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg was al een vervelende vanwege het gedrag van hun trainer langs de lijn. Veel schreeuwen en misbaar richting scheidsrechter. We waren dus gewaarschuwd. Vandaag kon Selami van de JO15-3 ons helpen in de wissel en starten we toch maar met Tygo in de basis. Maar zien hoe lang hij het zou volhouden. We trappen af op het hoofdveld en beginnen niet goed. Woudrichem is voor de winst gekomen en gooien er veel strijd in met de laatste man die als een drill-instructor de boel aan schreeuwt. Het leidt tot een aantal pijnlijke momenten voor onze spelers en binnen 10 minuten tijd liggen Tygo (die vervangen moet worden), Levi en Daniel op de grond voor verzorging. Het is strijd en niet per definitie onsportief. Wat wel onsportief is, zijn de commentaren vanuit de dug-out van Woudrichem als onze spelers verzorgd moeten worden. Het spel is dus op de wagen. Naast het schot van Lars op de lat en de kopbal van Maarten krijgen we niet echt grote kansen. We gaan naar de kleedkamer voor de rust. Koppie erbij houden mannen is het devies. Ciro komt erin voor Levi. In de tweede helft voel je de spanning opkomen. Het lijkt een wedstrijd te worden van “wie scoort die wint”. Het geschreeuw van Woudrichem laait weer op en elke beslissing van de scheidsrechter wordt bestreden. Dan een zware tackle op Daniel en een logische vrije trap. Weer een blessurebehandeling en de trainer meldt zich weer in het veld voor commentaar. Uit de vrije trap komt er niets. Dan in de 52e minuut speelt Jacey zich vrij, tikt breed naar Daniel en die tikt de bal langs de keeper. 1-0. De wedstrijd kruipt naar het einde en de strijd wordt heviger. We zien aan beide kanten tackles, hier en daar een schwalbe, er wordt geroepen en geschreeuwd en de scheidsrechter heeft zijn handen vol. Dan 5 minuten voor tijd als Woudrichem weer voor onze goal komt schiet de spits de bal tegen de onderarm van Quinten. Wat doet de scheidsrechter? Doorgaan zegt ie. De trainer van Woudrichem scheldt en schreeuwt dat het een lieve lust is. Was het een penalty? Het is lastig dit soort situaties. Je kunt ‘em geven hoor je dan vaak. ’s-Avonds bij de FA Cup Final tussen Chelsea en Manchester United eenzelfde situatie. Daar geeft de scheidsrechter ook geen penalty. Het blijft dus mensenwerk en in dit geval voor ons niet ongunstig, daar waar het eerder in het seizoen ook zeker wel eens ongunstig uitpakte. Maar de beer is wel los, zowel in het veld als rondom de dug-out van Woudrichem. We zitten inmiddels in blessuretijd en Nathan en zijn directe tegenstander hebben mot. Er wordt aan twee kanten getrapt en de vlam schiet in de pan. De scheidsrechter blaast wijs voor het einde van de wedstrijd, maar er ontstaat een idiote situatie waarbij de trainer van Woudrichem zijn boekje te buiten gaat. Zowel verbaal als fysiek. De scheidsrechter wordt uitgescholden, belaagd en geduwd door deze man. Het is te gênant voor woorden. Zijn spelers nemen dit gedrag uiteindelijk ook over en dat verdient deze jeugd niet. Een compliment voor de grensrechter van Woudrichem die wel zeer sportief was. Zo kan het dus ook.

We eindigen de wedstrijd dus met 1-0 winst, maar echt blij met zo’n afloop is niemand meer. En bedankt Selami voor het invallen. Klasse weer! Toch maar over naar de orde van dag. We winnen, maar nummer 1 Groot-Ammers wint ook en een eventueel kampioenschap lijkt de kast in te kunnen. Dan maar lekker nog twee potjes spelen tegen BZS JO15-1 en Sleeuwijk JO15-1.