70'

2e klasse 6

21 april 2018 10:00

Opstelling

We schrijven 21 april en we spelen vandaag tegen Groot-Ammers JO15-1.  Een tegenstander die net als ons bovenin meedraait, zeer een ware topper op papier. We zijn bezig aan een goede serie van overwinningen en willen graag de lijn doortrekken over de meivakantie heen. De komende twee weken zijn we namelijk vrij en kunnen we als groep herstellen van blessures en steun geven aan andere teams die wel spelen.

Het belooft een warme zaterdag te worden en dat is even schakelen na weken van ondermaatse temperaturen. We zijn nog niet compleet. Dean was bijna fit maar kreeg te maken met een kleine terugslag. Levi zat weer op de bank en Tygo en Jacey doen elke week mee met pijntjes die alleen met rust kunnen genezen. Maar ze stonden er wel weer. Daar kwam bij dat Thijs op vakantie was, dus waren we blij dat Selami ons weer wilde helpen.

We trappen af en over de eerste helft kunnen we kort zijn. Zowel LRC als Groot-Ammers spelen erg voorzichtig. Het grootste gevaar van LRC zou moeten komen uit vrije trappen rondom de zestien, maar we gaan met de 3 mogelijkheden erg slordig om. Ook Groot-Ammers kan de kleine kansen, die ze krijgen niet in doelpunten omzetten. We gaan rusten met een 0-0 ruststand. Alle kansen dus nog, wetende dat we de laatste weken sterk zijn in de tweede helft. Hoe anders is het vandaag. We spelen best aardig maar het lijkt alsof het net allemaal niet past. Het is dan ook wachten op een goal van Groot-Ammers en die valt dan ook in de 44e minuut. LRC heeft wel een antwoord. Terwijl leider Marco de zoveelste bal van de wedstrijd uit de sloot staat te vissen, scoort Maarten de gelijkmaker, 1-1. Het kan nog steeds alle kanten op, maar het voelt niet zoals de weken ervoor. Toen hadden we de spirit en zag je de wedstrijd in ons voordeel kantelen. Maarten krijgt nog de kans op de 2-1 maar de keeper redt knap. Groot-Ammers krijgt dan een vrije trap te nemen op zo'n 20-25 meter van het doel af. De bal verdwijnt prachtig achter keeper Maikel. 1-2. Kijk, zo neem je vrije trappen!

Er knapt iets bij LRC en het geloof ebt weg. Helaas staan we nog twee doelpunten toe in de slotfase en verliezen we geflatteerd met 1-4. Winst zat er niet in vandaag, maar 1-4 was ook niet de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het wordt spannend, want ook medekoploper Woudrichem verloor. De top van de ranglijst klontert samen, dus na de meivakantie wordt het nog leuk. Maar nu eerst even rust!