64'

2e klasse 6

2 juni 2018 12:30

Opstelling LRC JO15-2

Waar de meeste teams al klaar waren met de competitie, had LRC JO15-2 vandaag nog een laatste inhaalwedstrijd te spelen. Tegenstander was Sleeuwijk JO15-1, die we twee keer eerder dit seizoen tegen waren gekomen. Waar spelen we nog voor, nu we weten dat Groot-Ammers kampioen is. We moesten winnen om tweede te worden en dus grijp je dat als begeleiding maar aan om de mannen te motiveren. Met een overvolle bank met blessures en Maarten die mee moest met de JO17-1 moet je noodsprongen doen. Luuk en Daan van de JO13-1 deden met ons mee en zo hadden we op z’n minst 1 wissel.

Als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd zien we een matig LRC in de eerste helft. De opbouw van achteruit en het gebruiken van de nummer 10 positie is het onderwerp van gesprek in de rust. Dat we zo snel in het verslag overspringen naar de rust heeft te maken met de matige eerste helft. Weinig bijzonders te melden. Sleeuwijk staat met 1-0 voor en Maikel redt ons een paar keer. De tweede helft gelukkig een iets ander LRC al is de gelijkmaker het resultaat van een foutje achterin bij Sleeuwijk. Jacey is er als de kippen bij en scoort 1-1. LRC speelt een efficiënte tweede helft. Jacey scoort na een goede pass van Daan de 1-2. En als Sleeuwijk de 2-2 maakt geven we nog een keer gas in het slot van de competitie. Een mooie run van Daan eindigt met de 2-3 en eenzelfde soort goal scoort Daniel. 2-4. De scheidsrechter heeft duidelijk moeite met de slotwedstrijd en wil zo lang mogelijk deze competitie laten voortbestaan. Na 7 minuten blessuretijd geeft hij het toch op. We winnen met 2-4 en eindigen als tweede in de competitie.

Tijd om de conclusies te trekken. Zoals gezegd een tweede plaats in de 2e klasse nadat we na de najaarscompetitie als 6e bij de bovenste helften werden ingedeeld. Dan kan je gerust zeggen dat we ten opzichte van de tegenstanders behoorlijk zijn gegroeid in het tweede deel van het seizoen. En met verzorgd voetbal. Dat is de verdienste van trainer Rick die er veel energie in heeft gestoken. Het is ook te danken aan de spelers van buiten de ploeg die LRC JO15-2 meerdere keren hebben geholpen. We denken met name aan Selami, Daan en Luuk. Dit team is gegroeid maar had ook last van groei. Vele blessures troffen ons dit seizoen. Hopelijk gaat het volgend seizoen beter met alle hamstrings, groeischijven, pezen, bandjes etc. Tot slot de statistieken. Wat opvalt in de voorjaarscompetitie is dat we de meeste doelpunten hebben gemaakt maar zeker niet het beste doelsaldo hebben. Er was dus altijd wat te beleven. Uitslagen als 7-5 verlies en 6-4 en 8-2 winst kwamen voor. De rest van de statistieken van het seizoen is na te lezen op deze website. Speciale vermelding voor Nathan……ja jongen, jij hebt de meeste assists (11 stuks) inclusief de oefenwedstrijden…..

Dit was bijna het einde van het seizoen. Volgende week nog een afsluitend toernooi en dan is het over voor wat het voetbal betreft. Het was weer een enerverend seizoen. Veel gebeurd, veel geleerd, veel gezien, veel strijd geleverd, mooie doelpunten gemaakt, lelijke wedstrijden gespeeld en toch gewonnen, foutjes gemaakt en hersteld. We zullen zien wat volgend seizoen weer gaat brengen……