Maarten Pronk (vrije trap)

2e klasse 6

12 mei 2018 10:30

Opstelling LRC JO15-2

Na twee weekenden zonder wedstrijd, mocht de JO15-2 vandaag weer het veld in. Als team zogezegd want de afgelopen weken hebben we verschillende teams uit de brand geholpen. Diverse spelers deden vorige weken mee met de JO17-1, JO15-1, JO15-3, JO15-4 en zelfs JO13-1. Iedereen, buiten de geblesseerden en de vakantiegangers, bleef dus ritme houden.

Vandaag de uitwedstrijd tegen Lekvogels JO15-1 en daar zit altijd een speciaal tintje aan. Bij die ploeg speelt de neef van Sim en de familie van Ekeren zou het dus zwaar hebben langs de lijn. Een gelijkspelletje is in dat soort situaties vaak het beste. Maar JO15-2 was niet gekomen voor een gelijkspelletje. We doen nog een beetje mee in de competitie en bij winst blijven we dat ook doen. Tygo was nog een lang weekend weg, Dean is nog steeds niet fit, maar is er trouw elke week bij als supporter, en Levi zou een helft mee kunnen spelen. Daarom zaak om wat extra wissels te regelen in de vorm van Luuk en Daan van de JO13-1, die vrij waren. Keeper Jesse verving de afwezige Maikel.

Trainer Rick gaf zijn opstelling weg voorafgaand aan de wedstrijd. Er was niet best getraind deze week dus werd dat een aantal spelers noodlottig. Een kansje dus voor Daan om te starten. Maikel deed mee met de JO15-1 dus Jesse van de JO15-4 begon bij ons op doel. Achterin Lars, Quinten, Darél en Thijs. Middenveld met Daan, Sim, Maarten en Jacey en voorin Levi en Daniel. LRC schiet uit de startblokken en pakt het overwicht. Niet verwacht, want de warming-up was ook al niet echt serieus. Na 5 minuten een mooie actie van Maarten over links. Zijn voorzet wordt van dichtbij door Daniel ingetikt. Na 9 minuten een voorzet vanaf rechts van Levi en Maarten tikt binnen. Wat een luxe, binnen de 10 minuten staan we op 0-2 voorsprong. Dan moet trainer Rick er vandoor, richting zijn eigen wedstrijd bij het 2e elftal. Leider Marco neemt de coaching over voor de rest van de wedstrijd. De wedstrijd kabbelt even voort, maar dan rond de 20e minuut gaat het mis. Sim landt verkeerd en breekt zijn pols. De wedstrijd gaat zelfs nog even door en LRC haalt nog een bal van de lijn. Dan ligt het spel stil en gaat de aandacht uit naar Sim. De schrik zit er even in bij beide ploegen en Sim wordt afgevoerd naar de eerste hulp. Luuk vervangt hem en ook Nathan komt in de ploeg voor de lichtgeblesseerde Levi. We voetballen maar verder maar je ziet dat de scherpte er even af is. Lekvogels profiteert hiervan en scoort de 1-2. We zijn even van slag maar pakken het op, via een pass van Lars op Daan scoort laatstgenoemde de 1-3. Dan gaan we rusten.

In de rust wordt er nog even na gesproken over het vervelende incident. We besluiten deze wedstrijd niet uit handen te geven en te winnen voor Sim en natuurlijk dan ook voor onszelf. Eén voor allen, allen voor één. Ciro komt erin voor Daan en de scheidsrechter fluit voor het begin van de tweede helft. Een counter zorgt er in de tweede minuut na rust voor dat Lekvogels op 2-3 komt. Maar 3 minuten later scoort Ciro op aangeven van Daniel de 2-4. Met nog een half uur op de klok laat LRC zien waar het toe in staat is. Met heerlijk combinatievoetbal wordt Lekvogels afgetroefd. De doelpunten van 2x Daniel en 2x Maarten zijn prachtig. En we winnen de pot met 2-8.

Zo zie je maar waar een team toe in staat kan zijn als het moet. We zijn trots op deze ploeg. Na de wedstrijd even een belletje richting ziekenhuis en later het bericht dat het met Sim op zich prima gaat. Wel einde seizoen, maar verder niets gecompliceerds. Dean en Sim zullen met z’n tweeën als supporter het seizoen afmaken, en misschien nog een paar minuten meedoen op het afsluitende toernooi in Rosmalen. Bedankt Jesse, Luuk en Daan voor jullie invalbeurt!

We stijgen op de ranglijst naar de tweede plaats. Aankomende dinsdag spelen we een inhaalwedstrijd tegen Everstein JO15-1. Komt dat zien!