Assist: Nathan Zwart

2e klasse 6

24 maart 2018 11:45

Opstelling LRC JO15-2

Na de overwinning van twee weken geleden op MVV’58 JO15-1 mocht LRC JO15-2 weer aantreden. Nu uit in Tiel tegen RKTVC JO15-2. We zijn weer niet compleet voor deze wedstrijd. Levi en Dean zijn geblesseerd en ook Tygo kan maar maximaal één helft spelen. Daarom zijn we blij dat Fleur bereid is om ons te helpen, zodat we toch twee wissels hebben. We beginnen met Maikel op doel, achterin Lars, Quinten, Darél en Thijs. Op het middenveld Nathan, Sim, Maarten en Jacey. Voorin Daniel en Fleur.

Op het kunstgras van RKTVC trappen we af met een lekker zonnetje. We zitten nog maar net in de dug-out of Fleur redt op de keeper af na een goed passje van Daniel. Maar de keeper van RKTVC is sterker in het 1 op 1 duel. Even later eenzelfde actie maar dan Daniel. Ook in deze 1 op 1 actie is de keeper de winnaar. Dan in de 6e minuut is het toch raak. Daniel zet goed door, speelt de bal naar Fleur en zij scoort de 0-1. Absoluut verdiend. LRC heeft het spel in handen en we maken ons op voor de beste wedstrijd van dit seizoen. LRC overklast RKTVC op alle fronten en krijgt kans op kans. Maar de keeper is de grote sta-in-de-weg. Het duurt tot eind eerste helft voordat we de wedstrijd beslissen. Binnen twee minuten scoort Maarten de 0-2 (wel een slippertje van de keeper) en Daniel de 0-3.

Na rust eenzelfde beeld. LRC heeft de touwtjes strak in handen. De verdediging en Maikel, die het gezamenlijk zwaar hadden de laatste weken, speelden vandaag een prima wedstrijd. Het middenveld combineerde er lustig op los en voorin bleven we gevaarlijk. Tygo mocht het in de twee helft voorin proberen ter vervanging van Daniel en Ciro viel in voor Darél waarmee we voorzichtig qua fysieke belasting. Dan een corner van RKTVC……die hadden een variant ingestudeerd alsof het leek dat de corner nog niet was genomen. LRC laat zich verrassen en de aanvoerder knalt uit het niets de 1-3 binnen. Een leuke, verrassende goal voor RKTVC, maar het doet verder niets aan het wedstrijdbeeld. LRC gaat door en Maarten scoort de 1-4 uit een vrije trap. Daarna raakt Nathan nog de paal en spelen we een aantal aanvallen niet goed uit. Het slotstuk van de wedstrijd is een kopbal van Sim die uit de corner van Nathan achter de keeper belandt. 1-5 is de eindstand.

Het was een gemakkelijke middag voor LRC. Zo hebben we ze niet vaak. We krijgen na afloop de complimenten van de begeleiding van RKTVC voor ons goede, sportieve spel én coaching. Dat waren ze wel eens anders gewend. Leuk om te horen. Volgende week zijn we vrij en dan thuis tegen VVAC JO15-1.