... (scrimmage)
... (schot)

2e klasse 6

10 maart 2018 8:30

Na wat weken van slecht weer, weinig trainingen en geen competitie voor LRC MO11 was het eindelijk op 10 maart 2018 zover. De MO11 kon aan de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie beginnen en begon met de thuiswedstrijd tegen Wadenoijen.

De meiden verzamelden zich om 07.30 uur in de kleedkamer en omstreeks 08.00 uur betraden we het veld. we starten met het warmlopen en met kleine bal oefeningen.

Julia en Marit waren er deze wedstrijd niet bij. De meiden waren fanatiek bezig en zagen dat ook de meiden van Wadenoijen waren gearriveerd, die ook met hun warming -up begonnen. Uiteindelijk werd er het startsein gegeven voor de wedstrijd.

1ste helft:
LRC begon fel met de wedstrijd en begon gelijk druk te zetten op de verdediging van Wadenoijen. De verdedigers hadden hier niet gelijk een antwoordt op en binnen 5 minuten had Jesslyn de bal al achter de keepster liggen, 1-0 voor LRC. Wadenoijen begon iets meer tegengas te geven maar door de druk van de aanvallers van LRC was het er een drukte voor het doel van Wadenoijen, wat resulteerde in een eigen doelpunt van een verdediger 2-0 ! de wedstrijd was nog geen 10 minuten bezig.

Na dit doelpunt had Wadenoijen zich herpakt en ging het wat meer op de aanval spelen dit hield in dat onze verdedigers ook bij de les moesten blijven, diverse aanvallen werden door onze keepster gepareerd. LRC zag dat Wadenoijen met wat mooie passes steeds dichter bij onze keepster kwamen. Uiteindelijk was het ook voor Wadenoijen raak er werd er gescoord 2-1. de wedstrijd werd naar mate de eerste helft verstreek steeds leuker met leuk voetbal van allebei de teams. inmiddels had Yasmin de score verder opgeschroefd in het voordeel van Lrc met een afstandsschot 3-1.  Er werd wat gas terug genomen maar dat weerhield Jesslyn niet om toch nog door te lopen op een hoge bal die over de verdedigers van Wadenoijen werd gespeeld. Oog in oog met de keepster faalde Jesslyn niet,4-1.Met nog 3 minuten te spelen was er een corner voor de tegenpartij, deze bal werd helaas niet goed weggewerkt door de verdedigers van LRC en Wadenoijen profiteerde en scoorde fraai de 4-2. dit was ook de ruststand.

In de rust geven de begeleiders Benjamin en Jano aan dat LRC goed bezig is maar dat ze ook goed moeten blijven kijken waar de aanvallers van Wadenoijen lopen.

2de helft
De meiden komen weer fris de kleedkamer uit en zijn klaar voor de 2de helft. De tegenstanders staan al te wachten.

De wedstrijd gaat gelukkig voor beide teams op en neer en de meiden vechten voor elke centimeter. Er zijn wat kleine overtredingen maar hierop doen beide teams hun sportieve plicht en worden er gelijk handjes geschud. na ongeveer 10 minuten in de 2de helft schiet Yasmin de bal over de keepster van Wadenoijen en scoort haar 2de doelpunt van de wedstrijd 5-2. LRC gelooft het dan wel en laat zich wat terug zakken waarop Wadenoijen meer vrijheid krijgt en steeds gevaarlijker voor het doel van LRC komt. Wadenoijen blijft strijden en scoort ook nog een doelpunt 5-3. LRC wisselt nog wat met de verdedigers om de voorsprong vast te houden. Wadenoijen krijgt ook niet echt meer de bal weg en aanvaller Maysa ziet en grijpt haar kans en schiet de bal achter de keepster 6-3 !! Hierop was de wedstrijd gelopen. De laatste 5 minuten zijn voor beide teams conditioneel zwaar en ze zijn ook blij als de scheidsrechter voor het einde blaast.

Aansluitend werden er nog de beruchte penalty's genomen, allebei de teams geloofde het wel en deden hun ding. Al met al een mooie wedstrijd tegen een leuke tegenstander !!