Asperen JO11-1 een maatje te groot voor LRC JO11-1.

8 - 1

LRC JO11-1

2e klasse 08

24 maart 2018 8:30

Zaterdag 24 maart was het weer zover en konden we na een lange periode van vorst,  onze tweede competitie wedstrijd spelen.

Asperen was onze tegenstander, ééntje waar we geen goede herinneringen aan hebben.
Is dit niet het elftal waar we vorig jaar al eens een oefen demo tegen gespeeld hebben?

Het was weer vroeg opstaan voor de spelers, die daar over het algemeen toch wat moeite mee lijken te hebben. Ondanks de winst van de vorige wedstrijd tegen Tricht wist iedereen dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden.

Om half negen floot de zeer goed fluitende scheids voor de aftrap.
Asperen was meteen fel en zette ons direct op onze eigen helft onder druk. Het was een kwestie van tijd eer het eerste doelpunt zou vallen. Je kon duidelijk merken dat onze jongens er nog niet klaar (wakker) voor waren. Was het toch de grote nederlaag van het oefenpotje van vorig jaar, die nog in de hoofden zat. LRC haalde duidelijk niet de vorm en inzet van de vorige competitie wedstrijd. Asperen combineerde er lustig op los. De ene aanval na de andere aanval werd opgezet. Door mooi en snel overspel speelden ze  zichzelf telkens vrij voor het doel.
LRC was hier duidelijk niet tegen opgewassen en we gingen de rust in met een 5-0 achterstand.

In de rust volgende er nog wat aanwijzingen en werden de jongen aangemoedigd om vooral niet de hoofden te laten hangen en wat meer inzet te tonen.

Na de rust ging Asperen weer verder waar ze voor de rust geëindigd waren en combineerde ze er lustig op los. Met name de aanvoerde en zij tweeling broertje leiden het elftal. Maar ook wij waren beter uit de rust gekomen en waren vastbesloten de wedstrijd niet in de dubbele cijfers te laten eindigen. Na de 7-0 konden wij nog wat terug doen. Voor de eer en scoorde Djamiel uit een solo actie de 7-1.
Asperen scoorde hierna nog 1 maal, waardoor de wedstrijd eindigden in 8-1.

Door een betere tweede helft hebben we de uitslag uit de dubbele cijfers kunnen houden.
Duidelijk is dat wij nog moeten wennen aan het hogere tempo. Zaterdag haalde nagenoeg niemand zijn niveau.

Aankomende zaterdag hebben we geen wedstijd, dus hebben we 2 weken de tijd om nog eens extra op een aantal punten te trainen.
7 April spelen we om 10:00 uur thuis tegen HSSC’61 de nummer 1 in de competitie.