Yasmin Santos Dos Reis (afstandschot)

LRC Leerdam MO11-1 - 2e klasse 05

21 oktober 2017 8:30

De herfstvakantie kon niet snel genoeg gaan. Tuurlijk waren er de trainingen op maandag- en woensdagavond. Maar het draait toch om de zaterdag ochtend. Dan moet het gebeuren!

Het verzamelen bij LRC was zo vroeg, dat zelfs de poort nog dicht was. Iedereen was mooi op tijd en we konden vertrekken naar Zwijndrecht. Om 8:30 is al de aftrap.

Tegen achten stonden we al op het veld. Helaas begon het net te regenen, maar dit weerhield ons niet voor een uitgebreide warming-up.

De tegenstanders komen het veld op. Gelukkig! Eindelijk meiden van ons eigen postuur. Dit kan een leuke pot worden. En dat werd het!

LRC start hun 4e wedstrijd met de gebruikelijke opstelling: Julia op doel, Vlinder, Louise en Bente vormen de verdediging; Yasmine en Sterre op het middenveld en Jasslyn als spits. Maysa en Jadey zijn de eerste wissels.

We beginnen de wedstrijd goed. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd met een klein overwicht voor LRC. Dit betaalt zich na de eerste helft terug in een ruststand van 1-2 in ons voordeel. Sterre heeft haar eerste doelpunt te pakken. Jasslyn heeft de 2e gemaakt.

De tweede helft gaat verder waar de eerste gebleven was. LRC is baas! De voorsprong wordt verder uitgebouwd door 2 doelpunten van Yasmine, wat de eindstand op 2-4 brengt. De eerste punten zijn binnen en we klimmen op de ranglijst.

We sluiten af met de gebruikelijke strafschoppen reeks, die we ook dik winnen. Trainer Martijn heeft ons afgelopen woensdag geleerd hoe we dit klusje moeten klaren. En dat betaalt zich terug...

Slechts 1 penalty van Pelikaan vindt het net. De rest gaat naast, op de lat óf wordt gestopt door Julia. En die van ons? Die vliegen er in!

Er ontstaat een feestje op het veld. De meiden vliegen elkaar in de armen. Afgesloten door een buikglijder op het natte veld.

We kunnen niet wachten tot volgende week.