Goed spelend LRC MO17 naar derde bekerronde

3 - 0

Peursum MO17-1

Groep 2 02

21 oktober 2017 9:30

LRC Leerdam MO17 speelde zaterdag een bekerwedstrijd in de tweede ronde van dat toernooi en moest het daarin opnemen tegen het sterke Peursum MO17. Maar welke tegenstander ook, LRC heeft een naam hoog te houden, vorig seizoen halve finale dus een echte specialist als het gaat om knock-out duels.

Nu was het wel zo dat LRC niet direct als favoriet aan het duel begon, daarvoor schatte men in dat de kracht van Peursum voor die rol te groot was. Twee seizoenen geleden speelden men in de competitie tegen elkaar, wist LRC niet te winnen en werd Peursum kampioen terwijl die ploeg ook dit seizoen voortreffelijk is begonnen, de eerste 6 wedstrijden wist men allemaal te winnen met een doelsaldo van 30-2, LRC was gewaarschuwd voor een zwaar duel.

De opdrachten vooraf aan de speelsters waren duidelijk en helder, vooral de bal het werk laten doen, scherp beginnen en duels winnen moest de sleutel tot succes worden.

Peursum heeft een leuke en sterke ploeg, jaarlijks ook te vinden op de Ladies Day van LRC en een graag geziene gast. Maar hoe leuk ook, beide wilden natuurlijk wel gewoon winnen. De wedstrijd begon al om 09.30 uur, anders was er geen scheidsrechter te vinden, en LRC was direct goed bij de les. Na het gebruikelijke kat uit de boom kijken, wat doet de tegenstander, maar na die fase waren er leuke aanvallen van de thuisclub te zien. Het één keer raken werd tot een soort kunst verheven (ook hier werpen de goede trainingen z'n vruchten af) waardoor men enkele prima kansen kreeg. Het benutten daarvan verdient nog een fine-tuning maar daar zijn ondermeer trainingen voor. De manier waarop men speelde geeft voldoende vertrouwen dat men ook dat laatste punt onder de knie krijgt. Door een doelpunt van Lynn had men wel een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft in feite hetzelfde beeld. Peursum is een vooral fysieke ploeg waar men regelmatig gebruik van maakte, wel op een sportieve manier en dat zien we ook weleens anders. Voetballend was LRC beter, de bezoeksters maakten veelvuldig gebruik van de lange bal, verdedigend stond LRC ,,als een huis’’ en als het al een keer fout ging was daar nog doelvrouw Larissa van den Broek die een prima wedstrijd keepte maar ook meevoetballend aardig uit de voeten kon.

In de rust al aangegeven dat Peursum waarschijnlijk alles-of-niets zou gaan spelen, men kon weinig anders dus moet LRC zeker niet verzaken, inzet en goed voetbal werd vereist, de dames leverden. Na 16 minuten spelen scoorde LRC de 2-0 via een puntertje van Iris K. die de bal eerst fraai opving na een voorzet. Een bevrijdende treffer hetgeen ook de tegenstander wist. Het beeld was zodanig dat het eerder 3-0 zou worden dan 2-1 en dat bleek te kloppen. Sanne werd diep gestuurd, versloeg haar verdedigster op snelheid en scoorde fraai de 3-0 waarmee het wel beslist was.

De bezoeksters kregen echter nog één bijzondere mogelijkheid. Het gebeurde in de laatste vijf minuten toen, na een foutje achterin de sterke middenveldster van Peursum het overzicht bewaarde. Doelverdedigster Lasissa stond, als gevolg van de spelsituatie te ver voor haar doel. De geplaatste lob van zeer grote afstand eindigde uiteindelijk bovenop de lat, een poging die een doelpunt waard was.

Toen scheidsrechter Koos Breijder echter voor het laatst zijn fluit hanteerde stond er 3-0 winst voor LRC op het bord waarmee men naar de derde ronde van de beker gaat. Een prima prestatie tegen een goede en sterke tegenstander.

Woensdagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma als men voor de competitie op bezoek gaat bij NOAD’32 MO17 in Wijk en Aalburg, aanvang 19.30 uur. Een oude bekende waartegen men jaarlijks speelt en waarmee de positie op de ranglijst ook wordt gedeeld, plek vier en vijf dus is winst best belangrijk.