Almkerk 1

1 - 2

LRC 1

3 oktober 2017 20:00

LRC Leerdam speelde dinsdag de eerste wedstrijd in de poule van de EM Cup, uit tegen Almkerk, een duel dat met 2-1 werd gewonnen hoewel nauwelijks verdiend.

Over het algemeen kunnen we stellen dat het een uiterst matig duel was waarin soms wat al te stevige overtredingen werden gemaakt waarbij zowel een speler van LRC als de doelman van Almkerk met rood in plaats van met geel bestraft hadden kunnen worden.

Het verschil tussen beide ploegen was op het veld niet echt zichtbaar en de winst van LRC was zeker niet verdiend te noemen, eerder had een gelijkspel meer recht aan het geheel gedaan en als er al een ploeg had kunnen winnen was het Almkerk wel.

Waarom dat niet gebeurde had een eenvoudige reden, als je kansen krijgt, en de thuisclub had er genoeg, is dat mooi maar heeft pas effect als men ze ook benut en daar zat het probleem voor Almkerk. LRC kreeg veel minder mogelijkheden maar de eerste de beste werd wel benut terwijl de beslissing in blessuretijd viel doormiddel van een terechte strafschop. Waarmee de winst voor LRC in notendop is verklaart en de thuisclub het toch vooral bij zichzelf moet zoeken dat men gene punt aan de wedstrijd over hield.

Het was een echte oefenwedstrijd zoals zo vaak in het begin van een toernooi en dat was zichtbaar aan welke spelers LRC het veld in stuurde. Men heeft nogal wat spelers die in aanmerking komen maar niet iedereen kan iedere zaterdag voetballen. Het was dus de manier om spelers die wat vaker wissel zitten of in het tweede elftal spelen eens aan het werk te zien. Wie een vergelijk maakt met de basis van de wedstrijd tegen GJS hoefde niet eens goed te kunnen tellen om tot vier spelers te komen.

Het was voor de spelers die graag een plaats bij de eerste elf willen veroveren een uitgelezen kans dit ook aan de technische staf te laten zien. Maar de conclusie moet toch zijn dat het een mislukte missie is geweest voor de meeste spelers. LRC speelde onsamenhangend en grossierde in foutieve passes. Of Almkerk het zoveel beter deel is maar de vraag, men legde er in ieder geval wel wat meer energie in en dat betaalde zich voor de rust al uit in een overwicht en enkele prima kansen.

Al kwam het eerste gevaar dan van Brennan bieri die een voorzet maar net voorlangs zag gaan. Een echte kans was het niet, die waren voor de thuisclub, bijvoorbeeld toen een speler na een defensieve fout volledig vrij kon inschieten. Hij deed dat ook maar de afmetingen van een doel zijn in Almkerk hetzelfde als elders en de bal vloog hoog over.

Een vrije trap van Almkerk, op 16 meter van het doel, eindigde op de lat waarmee de conclusie van dat moment niet anders kon zijn dan dat Almkerk wel heel slordig met haar kansen omsprong. Maar ook de thuisclub knoeide zo af en toe zoals in de 37ste minuut toen men op het middenveld de bal zomaar inleverde. Sedan Ozan kwam in bezit van het leer, gooide er wat bewegingen uit maar leek iets te lang te wachten. Toen ook de doelman op het verkeerde been was gezet stond de 0-1 op het bord.

En Almkerk, het bleef slordig in de afwerking. Sjoerd de Groot had vlak voor rust een goede redding in huis en zag de rebound in het zijnet belanden waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan. LRC gelukkig want was men gaan rusten met een achterstand was er niets tegenin te brengen.

Na de pauze pakte LRC de zaken, ogenschijnlijk, wat energieker aan. Het middenveld stond beter en verdedigend liet men zich ook wat minder makkelijk uitspelen. Al was de eerste mogelijkheid weer voor de thuisclub maar de bal verkeerd werd geraakt zodat het beoogde resultaat ook nu uitbleef.

De thuisclub verviel nogal eens in een te gehaast spelletje waardoor de zuiverheid steeds minder werd en beide ploegen niet echt konden imponeren. LRC oogde wat rustiger aan de bal maar effect sorteren bleek een heel ander verhaal. Veel echte mogelijkheden leverde het ook nu niet op.

Almkerk kreeg ene prima kans na 23 minuten toen rakelings over het doel werd gekopt en kreeg 2 minuten later eindelijk loon naar werken. De zeldzaamheid van een soepel lopende aanval werd toen wel op het kunstgras gelegd, het half hoge schot in de korte hoek betekende 1-1.

Gedaan was het nog niet, Almkerk voelde dat er meer inzat en LRC zakte weer terug naar het niveau van de eerste 45 minuten. En weer kreeg de thuisclub haar kansen, kopbal net over en een poging tegen de lat waarbij de rebound ook al niet goed werd verwerkt. Even later komt Brennan Bieri goed weg met geel toen hij een speler van Almkerk van achter onderuit haalde en dat geluk had ook de doelman van Almkerk toen hij Ansu Camara, bij de benen greep en neerhaalde toen hij op weg was naar een treffer, het was inmiddels minuut 92.

De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en Sedan Ozan scoorde beheerst, 1-2. Tegen de verhouding, daar was iedereen het wel over eens maar toen de scheidsrechter enkele ogenblikken later voor het laatst van zich liet horen was de winst toch echt voor LRC dat een teleurgesteld Almkerk het nakijken gaf.