LRC JO17-1

LRC Leerdam JO17-1 - Hoofdklasse G

24 maart 2018 15:00

Na een langdurige sollicitatieprocedure is er een verslaggever aangesteld om verslag te doen van de prestaties van O17/1.

O17/1 is na 12 wedstrijden nog steeds ongeslagen. Het team is samen met Kozakken Boys en OJC Rosmalen in gevecht om het kampioenschap.

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Engelen op het programma. Eerder in deze competitie werd de thuiswedstijd na een 0-0 ruststand gewonnen met 10-0. Een goede voetballende ploeg maar op het mentale vlak laten ze het bij een achterstand nog wel eens afweten. Zaak om op zoek te gaan naar een snelle voorsprong.

In het begin begon de Leerdamse ploeg iets te afwachtend wat na 5 minuten leidde tot een kans voor Engelen. Een per ongeluk doorgekopte bal zorgde voor gevaar maar geen doelpunt.

LRC kwam steeds beter in de wedstrijd. De aanvallen volgden elkaar steeds sneller op. In de 10e minuut na vloeiend combinatiespel tussen Adem,  Pim en Matthijs was het schot net over. Dit zal uiteindelijk kenmerkend worden voor deze wedstrijd. We geven uiteindelijk het “verende” kunstgras de schuld van het vele “Over” schieten.

Uiteindelijk na een minuut of 20 spelen werd de bal door de sterk spelende Pepijn onderschept. Pepijn bedacht zich geen seconde en vond Adem die in een beweging een steekpass op Liam gaf. Deze schoot van rand 16 meter strak langs de paal. 0-1.

Na de 0-1 brak er een rommelige periode aan met wat kansen voor LRC. Door goed druk zetten van Pim en Pepijn brachten ze Adem in stelling die in een verrassende draaibeweging een schot via de vingertoppen van de keeper en de lat zag over gaan.  De 0-2 zou vallen alleen wanneer was de vraag. Pim zette weer goed door en bracht met een breedte pass Matthijs nagenoeg alleen voor de keeper. Normaal gesproken geen probleem voor hem maar vandaag was niet helemaal zijn dag. De paal stond dit keer in de weg.

Engelen speelde af en toe best aardig met 2 creatieve middenvelders, maar van echt serieus gevaar was geen sprake. De verdediging van LRC staat goed, maar door wat gemakzuchtig voetballen kreeg Engelen toch een paar kleine kansjes. Een aanval via de rechterkant met uiteindelijk een schot op doel. Sam moest zich toch een keer strekken vanmiddag, maar de bal werd knap door hem gepakt.

De 2e helft begon moeizaam met over en weer wat kleine kansjes maar 0-1 blijft een gevaarlijke stand. Naarmate de 2e helft vorderede werd het “over” schieten tot kunst verheven. De ene prachtige aanval volgde de andere op maar weer…”over”. Engelen kwam er niet vaak uit maar af en toe toch een klein kansje. Het zal toch niet….

De sterk ingevallen Berkan bracht een hoge bal feilloos onder controle en gaf de bal voor. “Doorzetter” Pepijn werkte de bal in 2e instantie in het doel, nadat hij eerst de bal tegen de paal had geschoten. De bevrijdende 0-2. Daarna ging men door waar men de hele wedstrijd al mee bezig was…”over” schieten.

Door blessures van Thim en Desley werd vanmiddag wel de nodige creativiteit gemist. Het was daarom ook een mooie overwinning van een sterk collectief. Op naar de volgende wedstrijd.  7 april om 12.00 uur tegen GJS.

Uitslag voetbal 0-2

Uitslag Rugby 2-13

Foto’s: Ron v/d W (voor al uw fotoreportages van bruiloften en partijen)