LRC JO15-2 blijkt wederom een sterk collectief

65'

LRC Leerdam JO15-2 - 2e klasse 8

25 november 2017 10:00

Opstelling

Vorige week zeiden we het al. We zijn bezig aan een goede serie. Al 4 wedstrijden niet meer verloren en de laatste 2 gewonnen. Vandaag treden we aan tegen Woudrichem JO15-1 dat bij ons in de buurt staat op de ranglijst. Het is een mooie ochtend. Het is weliswaar koud maar niet al te veel wind en daardoor is het best aangenaam om in een dikke winterjas langs de kant te staan. Een bijzondere dag voor onze JO15-2 is het ook vanwege het feit dat club-vlogger Bram onze ploeg bij dichtbij volgt. Hopelijk staan we er goed op vandaag. We zijn compleet al zijn er een aantal jongens met wat probleempjes. Maar even zien hoe het gaat met Nathan en Quinten vandaag. Beiden starten wel in de basis vandaag. Na een goede warming-up gaan we terug naar binnen. Peppen onszelf op en gaan in de volgende opstelling naar buiten. Maikel op doel. Verder Quinten, Darél, Tygo, Thijs, Maarten, Sim, Dean, Jacey, Nathan en Levi. Op de bank Jari, Daniel, Ciro (die zich had verslapen) en Lars.

Bij de toss en het begroeten zien we hetzelfde als bij iedere andere competitiewedstrijd. Boomlange tegenstanders, maar we weten er ondertussen wel raad mee. We zijn niet meer onder de indruk. We vertrouwen de laatste weken op onze voetbalkwaliteiten. De eerste 5 minuten van de wedstrijd worden we teruggedrongen. Woudrichem is de betere ploeg. Het is zaak daar gauw onderuit te voetballen anders wordt het een lastige ochtend. Ongeveer halverwege de eerste helft krijgt Woudrichem de beste kans. Een schot van een van hun aanvallers gaat via de paal terug het veld in. We krijgen vervolgens de bal goed weg uit het strafschopgebied. Darél “vecht” mooie duels uit met de boomlange spits. Het is een mooie strijd. LRC krijgt meer grip op het spel. In de 20e minuut moet Tygo het veld verlaten met een hamstringblessure. Ciro komt erin voor hem. Het middenveld van LRC komt beter in het spel en we voetballen ons uit het kick-and-rush voetbal van Woudrichem. De eerste kans is voor Jacey die zich links goed vrijspeelt maar zijn schot belandt in de handen van de keeper. De volgende kans is voor Maarten. Het schiet hard en de bal gaat via de hand van de keeper en de lat terug het veld in. We verdienen een doelpunt. Levi moet ook geblesseerd het veld uit en Daniel komt erin. Het is inmiddels rust geworden. Club-vlogger Bram gaat mee de kleedkamer en is ook getuige van de rustige tactische uitleg van Rick. Er wordt goed positief gecoacht en de jongens gewezen op de belangrijkste opdrachten.

Direct na rust komt Lars in de plaats van Jacey. We schrijven de 40e minuut als Nathan zeer goed doorzet over rechts. Zijn perfecte voorzet belandt op het koppie van Daniel en hij kopt heerlijk binnen. 1-0 voor LRC! We gaan verder op deze ingeslagen weg. Jari komt erin voor Dean en Maarten verhuist naar het centrum achter de spitsen. Het spel golft heen en weer en beide ploegen krijgen kansen. Het wachten is op de 2-0 en bijna is ‘ie daar als Daniel gaat doorzet over rechts. Zijn voorzet is strak en Nathan heeft de bal voor het binnenschieten maar hij raakt de bal verkeerd. Wat een kans! Jammer, want anders lijkt het beslist. Het blijft dus gewoon 1-0. Op het middenveld buffelt Sim dat het een lieve lust is. Overal zit hij tussen met een been, goede sliding, of uiterste puntje van zijn teen. Een plaaggeest voor het middenveld van Woudrichem. Maar Woudrichem krijgt ook kansen. Maikel staat een aantal keren goed opgesteld en een keihard schot spat boven zijn hoofd op de lat uiteen. Met nog 10 minuten te spelen moet de moegestreden Nathan vervangen worden. Dean komt terug het veld. 5 minuten voor tijd, als Woudrichem 1 op 1 gaat spelen, valt dan toch de gelijkmaker. Eén momentje van onoplettendheid achterin en de spits kan scoren. 1-1! Woudrichem voelt dat er wat te halen valt en krijgt direct een corner. Daar komt alleen niets uit. LRC herpakt zich snel en Daniel stuurt Jari weg. Hij komt alleen voor de keeper maar zijn schot gaat over. Hier hadden we het kunnen beslissen. Maar we creëren nog een kans. Lars stuurt met een heerlijke pass Daniel op snelheid weg. Hij loopt op de keeper af en zoals zo vaak blijft hij koel. Zijn schot gaat langs de keeper en……GOAL! Het is 2-1!! We houden alle punten in Leerdam vandaag en o.b.v. het voetbal is het verdiend. Een collectieve topprestatie! Na een paar minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter dan toch voor het einde. Mooi gedaan mannen! De sfeer na afloop is opperbest! De muziek gaat hard aan en Bram filmt zijn laatste beelden! Wat een leuk ploegje is dit toch zo met elkaar!

Volgende week weer thuis en dan tegen koploper NOAD’32 JO15-1. Dan zullen we zien waar we staan in verhouding tot de top van deze competitie.