Jesslyn Jagessar (afstandschot)
... (schot)

LRC Leerdam MO11-1 - 2e klasse 05

25 november 2017 10:15

Na het gelijke spel tegen Oranje Wit van vorige week hebben de meiden hard getraind op het opbouwen vanuit de verdediging. Doel was om vanuit de verdediging naar voren te voetballen en ervoor te zorgen dat de middenvelders en spitsen goed werden aangespeeld. Dit moest dan maar tegen Sliedrecht worden uitgevoerd.

Nadat de opstelling was doorgenomen hebben trainers de meiden het veld opgestuurd om warm te lopen.

Aansluitend na het warmlopen heeft Menno keeper Julia ingegooid en ingeschoten terwijl Benjamin met de achterhoede spelers Louise, Benthe Vlinder en Jadey aan de gang ging. Jano heeft de middenvelders en spitsen Maysa, Sterre, Suus en Jesslyn  opdracht gegeven om nog even een snelle bal aanname te doen en gelijk de bal door te spelen naar een vrijgelopen medespeler.

Inmiddels was het team van Sliedrecht ook al bezig met hun warmloop ronde. En net als elke thuis wedstrijd was er weer veel publiek  aanwezig.

De aftrap was om 10.15 uur en mocht Sliedrecht het bal openen.

LRC begon gelijk druk te zetten en was fel in de duels wat resulteerde in veel bal bezit. De bal werd voorin goed rond gespeeld en er werden wat kansen gecreëerd. Sliedrecht kwam er in het begin niet aan te pas, en zag dat dit wel een lastige klus kon worden om met 3 punten uit Leerdam te vertrekken.
Na 10 minuten te hebben gespeeld werd de score geopend door Jesslyn 1-0.

Sliedrecht ging meer druk zetten op de verdediging van LRC maar de meiden gaven niet toe. Er werden flinke duels aangegaan en de ballen worden naar voren gebracht. Niet veel later werd het door een schot in de verre hoek door Jesslyn 2-0.
Met nog 2 minuten te gaan voor de rust kwam Sliedrecht er uit en scoorde dichtbij de aansluitingstreffer 2-1.

In de rust hebben Benjamin en Jano de meiden toegesproken dat ze moeten doorgaan met het veldspel en zorgen dat de voorste linie wordt bereikt.

In de 2de helft zetten Sliedrecht en LRC alles op alles om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Dit resulteert in een ware conditionele uitputtingsslag voor beide teams. Er zijn kansen over en weer, de coaches van beide teams schreeuwen hun meiden naar voren.

Het eindsignaal klinkt en de 2de overwinning voor de MO11 is een feit. De meiden van LRC geven hun yell

* LRC LRC LRC we kappen er niet mee *

En maken zich op voor de penaltyreeks, deze reeks is vanuit beide teams erg goed.

Complimenten voor het gehele team met het behaalde resultaat.